Csődöt mondott a fideszes tankönyvterjesztés is

2013-08-15 13:11
A Fidesz nemcsak a pedagógusok béremeléséről hazudott, de a tankönyvterjesztésben is kaotikus állapotot idézett elő azzal, hogy a trafikmutyi módszerét alkalmazva először monopolhelyzetbe hozta a tankönyvterjesztésben a Könyvtárellátó Kft.-t (Kello-t), majd ennek árrését az eddigi 12-ről 20 százalékra emelte. Mostanra az is kiderült: a hasznot besöprő kft. képtelen a feladata ellátására.

A Jobbik információi szerint már júliusban is kaptak olyan családok csekket, akik jogosultak az ingyenes tankönyvekre. A szülőknek a mai napig be kell fizetniük a térítést, miközben a kiszállítás óriási káoszt eredményezett: sokan dupla csomagot kaptak, míg mások nevére egy sem érkezett. Számos pedagógus arról panaszkodott, hogy ebben a helyzetben a Kello munkatársait nem tudták telefonon elérni. Világos tehát, hogy a kormánytöbbség által létrehozott rendszer már az első tanévében megbukott.

A Jobbik határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a tankönyvek ára a jelenlegi árszínvonalhoz képest 13 százalékkal csökkenjen, így a monopolhelyzetben indokolatlanul magasra szabott árrés 7 százalékra mérséklődne, azaz a családoknak kisebb terhet jelentene az iskolakezdés.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője, országgyűlési képviselő

jobbik.hu