Híreink

Demográfiai javaslatcsomaggal állt elő a Jobbik

2017-06-03 07:42
-A +A

Magyarország legnagyobb problémája a demográfiai vészkorszak, ami már 37. éve sújtja az országot. A Jobbik egy átfogó programot szeretne nyújtani ennek a helyzetnek a kezelésére, amit Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztató-sorozat keretében fog bemutatni az elkövetkezendő időszakban.

Pénteki sajtótájékoztatóján a képviselő elmondta, hogy az Orbán-kormány az azt megelőző szocialista kormányokhoz képest ért el eredményeket ezen a téren, és a Jobbik kormányra kerülése után ezeket a pozitív családtámogatási intézkedéseket szeretné is megtartani. Azonban szükség van ezek mellett további ösztönzőkre, hogy elérhessük és fenntarthassuk Magyarország kívánt lélekszámát. 

A javaslatcsomag három pontját mutatta be, amelyek "a gyermekneveléshez szükséges cikkek ÁFÁ-jának radikális csökkentése, a családtámogatási rendszer inflációkövetővé tétele, és a bölcsödei gondozási díj eltörlése".

A gyermekneveléshez szükséges cikkek közé tartozik egészen a kisgyermekek neveléséhez szükségesektől a tanszerekig.

A nyugdíjrendszerhez hasonlatosan tennék inflációkövetővé a családtámogatási rendszert.

A bölcsödei gondozás ingyenessé tétele azért fontos, mert kimutatható, hogy a nők foglalkoztatása és a gyermekvállalási kedv összefüggésben van egymással. "Minél több nőt sikerül visszavezetni a munkaerőpiacra, minél több nő dolgozik, annál több gyermek születik. 30 éve ez még fordítva volt."

A Fidesz-kormány által 2012-ben bevezetett bölcsödei díjat azért kell eltörölni, hogy lehetővé tegyék a szülés után a nők munkaerőpiacra történő minél hamarabbi visszatérését.

Dúró Dóra közölte: javaslatokat dolgoznak ki az elvándorlásra, a meddőségre és a lakhatási problémákra. Bevezetnék a főállású szülőséget a többgyermekes családokban, támogatnák, hogy az első gyermek mielőbb megszülessen egy családban és egy szülőtámogatási életjáradék kidolgozása is folyamatban van - sorolta.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Ajánlott cikkek

"A magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni."
A Jobbik szerint lehetővé kellene tenni a levélben történő szavazást a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezők részére is.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017 december