Híreink

Devizaügyi kerekasztalt hív össze a Jobbik

2013-04-22 16:41
-A +A

Devizaügyi kerekasztalt hív össze a Jobbik – jelentette be Vona Gábor pártelnök és Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes hétfőn a Parlamentben.

A legszélesebb közéleti összefogásra van szükség, ugyanis úgy érezzük, hogy szűk körök döntései alapján haladunk, ami mögött nem látni konkrét koncepciót – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A nemzeti párt megpróbál kezdeményező félként fellépni, ezért pénteken 11-órára a Képviselői Irodaházban egy devizaügyi kerekasztal összehívását kezdeményezik, melyre minden parlamenti párt frakcióját meghívják. Levelet küldenek továbbá a Bankszövetségnek, de várják a kormány képviselőit és azokat a civil érdekvédelmi szervezeteket is, amelyek az elmúlt években már bizonyították céljaikat – szögezte le Vona Gábor.

Mint a pártelnök fogalmazott, nagy szégyen lenne, ha a kormány vagy az ellenzéki pártok képviselői nem mernének a civilek szemébe nézni az egyeztetésen.

Z. Kárpát Dániel rámutatott, hogy az utóbbi időszak tapasztalatai azt mutatták, átfogó megoldásra van szükség. A károsultaknak ugyanis a képviselő szerint nincs tíz évük arra, hogy szerződésből szerződésbe fussanak, így olyan segítség kell, ami azonnal hat – ilyen a hitelek felvételkori árfolyamán történő forintosítása – tette hozzá.

„Állítjuk, hogy egyfajta kártérítési folyamatra is szükség van, amiben megvizsgálnák, mennyivel fizettek többet az emberek kényszerből annál, mint amennyit kellett volna” –mondta a képviselő. Aláhúzta, hogy továbbá egy átfogó kilakoltatási moratóriumra lenne szükség, egészen a devizahitelek körüli probléma megoldásáig. Ez nem vonatkozna az önkéntes lakásfoglaló bűnözőkre – húzta alá Z. Kárpát Dániel.

Hozzátette: A Jobbik azt akarja elérni, hogy ne a következő kormányzati ciklusban, hanem még a napokban valamilyen egységes döntésre jussanak a felek.

Több ezren tüntettek, a Jobbik segítő kezet nyújtott

Ismert, több ezren jelentek meg vasárnap a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete és a Rendszerváltó Mozgalom (RVMP) által szervezett demonstráción a Hősök terén.
A tüntetés egyik legfőbb célja az volt, hogy a jogtalan banki követeléseket eltöröljék, a bíróság pedig mondja semmisnek a tisztességtelen devizahitel-szerződéseket, mivel - mint állították- amögött valójában nem állt sohasem külföldi fizetőeszköz. Emellett a szervezők a politikai megosztottság felszámolása mellett tettek hitet.

A vasárnapi rendezvényre kilátogatott Z. Kárpát Dániel is, aki akkor az Alfahírnek elmondta: A Jobbik már többször bejelentette, hogy minden civil megmozdulást támogat, amely a devizahitelesek érdekében történik. Leszögezte: a civilek szakmai követeléseivel nem csak, hogy azonosulni tudnak, de már korábban a Parlamentben is bejelentették, hogy tolmácsolni fogják ezen szervezetek követeléseit. A most bejelentett egyeztetést Z. Kárpát Dániel már tegnap megszellőztette, mint fogalmazott, bele fogják kényszeríteni a kormányzatot a cselekvésbe.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Miközben az Orbán-kormány az elesettek védelmezőjének szerepében tetszeleg, ismételten megtagadták a segítő kéz nyújtásá
A Jobbik üdvözli a devizahitelesekért történő kiállást
Felszólítjuk a kormányzatot arra, hogy haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a demonstrációt összehívókkal és minden mé

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Már most számos következménye és még több tanulsága van az egész világot hetek óta foglalkoztató koronavírus-járványnak.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február