Híreink

Diktatórikus eszközökkel lép fel a Fidesz a Jobbik ellen

2017-10-10 08:05
-A +A
 
A Jobbik értékelése szerint a Fidesz az összes hatóságot a hatalma megőrzése érdekében használja fel.
 
Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján megismételte, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) adatkérését fizikai képtelenség lett volna a törvényi öt nap helyett másnapra teljesíteni, majd személyesen, ügyfélfogadási időben szerették volna átadni azokat.
 
Az ÁSZ politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett azzal, hogy ügyészségi ügyet kreált egy adatszolgáltatási kötelezettségből - vélekedett a jobbikos politikus.
 
Törvénysértőnek nevezte azt is, hogy a kormányhivatalok a saját tulajdonú felületeiről távolították el plakátjaikat és szóvá tette, hogy Kósa Lajos asszisztense korábban személyesen szervezett plakátrongáló akciókat.
 
Volner János ezt egyfajta "Orbán-tervnek" nevezte, amelynek szerinte az a lényege, hogy csak a kormány kampányolhasson, s az összes hatóságot ennek érdekében használják fel.
 
Hozzátette: a kormánypárt "erővel támad az ellenzékre" és már a Jobbik betiltását is felvetette.
 
A frakcióvezető azt is mondta: pártja mindig a törvényesség talaján állt, míg a Fidesz 2010-es kampányköltései vizsgálatra szorulnak, állítása szerint ugyanis a párt csak az összeg harmadát vallotta be az ÁSZ-nál, így felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március