Dunakeszin is közös polgármesterjelölttel győzné le az ellenzék a Fideszt

2019-06-09 14:43

A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum közösen indul Dunakeszin az őszi önkormányzati választáson annak érdekében, hogy a Fidesz jelöltjével szemben a város minden körzetében, illetve a polgármesterjelölt személyben is egy ellenzéki jelölt álljon. Az összefogást támogatja a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

Az erről szóló megállapodást az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatón jelentették be, ahol a közös polgármesterjelöltjüket is megnevezték: Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre az ellenzéki megegyezés.

"Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani" - emelte ki a közös jelölt, aki arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése.

Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók - példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni.

"A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése" - tette hozzá.

Elárulta azt is, hogy városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot.

Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.

Varga Zoltán Péter a Jobbik dunakeszi elnöke az eseményen elmondta, hogy az ellenzéki pártok együttműködését egy közös, általuk "Dunakeszi minimumnak" nevezett program jegyében tervezik, amelyet hamarosan bemutatnak a lakosságnak, és amelynek megvalósításáért a köztük lévő nagypolitikai ellentéteket félretéve fognak Dunakeszi érdekében dolgozni.

alfahir.hu - jobbik.hu

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.

2019 június