Híreink

Dunakeszin is közös polgármesterjelölttel győzné le az ellenzék a Fideszt

2019-06-09 14:43
-A +A
 
A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum közösen indul Dunakeszin az őszi önkormányzati választáson annak érdekében, hogy a Fidesz jelöltjével szemben a város minden körzetében, illetve a polgármesterjelölt személyben is egy ellenzéki jelölt álljon. Az összefogást támogatja a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom is.
 
Az erről szóló megállapodást az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatón jelentették be, ahol a közös polgármesterjelöltjüket is megnevezték: Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre az ellenzéki megegyezés.
 
"Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani" - emelte ki a közös jelölt, aki arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése.
 
Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók - példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni.
 
"A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése" - tette hozzá.
 
Elárulta azt is, hogy városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot.
 
Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.
 
Varga Zoltán Péter a Jobbik dunakeszi elnöke az eseményen elmondta, hogy az ellenzéki pártok együttműködését egy közös, általuk "Dunakeszi minimumnak" nevezett program jegyében tervezik, amelyet hamarosan bemutatnak a lakosságnak, és amelynek megvalósításáért a köztük lévő nagypolitikai ellentéteket félretéve fognak Dunakeszi érdekében dolgozni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június