Dúró Dóra: Szükség van a sajtószabadság visszaállítására

2018-04-24 13:47

A Jobbik szerint szükség van a pártjuk által kezdeményezett népszavazásra a sajtószabadság visszaállítása érdekében, egyes médiumoknál ugyanis a kiegyensúlyozott tájékoztatás látszata sincs meg.

Dúró Dóra keddi budapesti sajtótájékoztatóján ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 2015-ös és 2016-os, a pártok szereplési arányairól szóló kimutatásaival támasztotta alá.

Rámutatott: 2015-ben például a Kossuth rádió déli Krónika című műsorában a pártok szereplési idejének 89 százaléka jutott a kormánypártoknak, míg a Jobbiknak 2,7 százalék. Szintén nem volt kiegyensúlyozott az M1 esti Híradója, a TV2 Tények című műsora vagy az Echo TV hírműsora, valamint a TV2 Mokka és az M1 Ma reggel című magazinja - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a 2016-os év adatait is ismertette, hozzátéve: a médiatanács a 2017-es éves összesítést még nem tette közzé.

"A kiegyensúlyozott tájékoztatásnak még csak a látszatáról sem beszélhetünk" -jelentette ki Dúró Dóra, aki emlékeztetett, hogy a Jobbik mindeközben több mint száztíz sajtópert nyert meg olyan orgánumokkal szemben, amik a Fideszhez és annak oligarcháihoz köthetők.

Mindez alátámasztja azt, hogy a népszavazásra, amit a Jobbik a sajtószabadság visszaállítása érdekében kezdeményezett igenis szükség van.

alfahir.hu - jobbik.hu

"Reméljük, hogy ezen ügyek lecsengése után nem fogják Simonka Györgyöt kimenteni ebből a helyzetből..."
Mindenki a rádióhoz!

2018 október