Egy évtized sem feledtetheti a december 5-i gyalázatot

2014-12-05 15:00

Ma tíz esztendeje került sor arra a gyászos emlékű népszavazásra, amikor a nemzet önmaga ellen fordulva megtagadta elszakított véreitől a magyar állampolgárságot. A Gyurcsány Ferenc és az MSZP vezette gyűlöletkampány nehezen begyógyuló lelki sebeket okozott a Kárpát-medence és a nagyvilág magyarságának, de egyben kijózanító erejű pofonként hatott, felrázta a nemzeti oldalt, és mára eljutottunk odáig, hogy teljesült a Jobbik 2003 óta következetesen képviselt programja: a szavazati joggal járó állampolgárság végre minden magyart megillet.

Nehezen túlbecsülhető annak a jelentősége, hogy a közjogi újraegyesülést - félszívvel ugyan, de - mára a balliberális pártok is támogatják. Addig azonban, míg akár csak egy külhoni magyart is lerománoznak, szerbeznek, ukránoznak vagy szlovákoznak a csonkaország határain belü l, nem lehetünk elégedettek. Ahhoz, hogy a "nemzeti összefogás" és a "nemzetpolitikai konszenzus" ne csak elcsépelt politikusi szófordulatok legyenek, még rengeteg a tennivaló. A Jobbik mindent meg fog tenni, hogy az utánunk jövő generációkat hasonló gyűlöletkampánnyal soha többé ne lehessen megvezetni.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu