Híreink

Egy kapavágás sem történt a budai "szuperkórház" ügyében, de máris százmilliókat költöttek rá

2019-09-16 16:13
-A +A
 
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra. 
 
A jobbikos országgyűlési képviselő Budán, az M1-es autópálya mellett tartott sajtótájékoztatót. A kormány szerint itt épül majd meg „Európa legmodernebb kórháza”. 
 
Az erdős, mocsaras területen ugyan még egy kapavágás sem történt, de már így is több százmillió forint közpénzt sikerült elkölteni. 
Januárban a projektért felelős miniszterelnöki megbízott néhány hónapon belülre ígérte az alapkő letételét, és azt állította, hogy öt éven belül meg is nyílhat a kórház – emlékeztetett Bencsik. Hozzátette: az alapkőletétel azóta sem történt meg, s a kormány azt is titkolja, milyen cégekkel, milyen összegű szerződéseket kötöttek a „szuperkórház” felépítésére. 
 
A politikus szerint a titkolózásra jó oka lehet Orbánéknak, hiszen a telek nagy részét egy Fidesz-közeli üzletembertől vásárolta meg az állam, és sajtóhírek szerint más számos „kommunikációs és tanácsadói” szerződést is kötöttek - kivétel nélkül a NER-be alaposan beágyazott ügyvédekkel és vállalkozókkal. 
 
„A buliból nem maradhatott ki az ország legélesebb eszű üzletembere, Mészáros Lőrinc sem, hiszen egy általa frissen felvásárolt cég fogja a szerverek beszerzését intézni.”  - jegyezte meg Bencsik.
 
A képviselő augusztusban írásbeli kérdésben érdeklődött a kormánytól, hogy eddig hány forintjába került az adófizetőknek a lényegében még el sem kezdett beruházás. A válaszból csupán annyi derült ki: „január óta odáig sikerült eljutni, hogy megrendelték a közlekedési tanulmányt és a régészeti feltárást„.
 
A politikus hozzátette : a hangsúly a „megrendelték” kifejezésen van, vagyis még ezek a dokumentumok sem születtek meg, holott a projekt előkészítési szakasza hivatalosan már január előtt is csaknem egy évig zajlott. 
 
Miután érdemi választ kérdéseire nem kapott, Bencsik János közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy pontosan kikkel szerződve, milyen feltételek mellett költöttek el több százmillió forintot úgy, hogy a projekt egy tapodtat sem haladt előre. A képviselő leszögezte: amint megkapja a válaszokat, azokat a nyilvánosság elé fogja tárni. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 június