Egy kapavágás sem történt a budai "szuperkórház" ügyében, de máris százmilliókat költöttek rá

2019-09-16 16:13

Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

A jobbikos országgyűlési képviselő Budán, az M1-es autópálya mellett tartott sajtótájékoztatót. A kormány szerint itt épül majd meg „Európa legmodernebb kórháza”.

Az erdős, mocsaras területen ugyan még egy kapavágás sem történt, de már így is több százmillió forint közpénzt sikerült elkölteni.
Januárban a projektért felelős miniszterelnöki megbízott néhány hónapon belülre ígérte az alapkő letételét, és azt állította, hogy öt éven belül meg is nyílhat a kórház – emlékeztetett Bencsik. Hozzátette: az alapkőletétel azóta sem történt meg, s a kormány azt is titkolja, milyen cégekkel, milyen összegű szerződéseket kötöttek a „szuperkórház” felépítésére.

A politikus szerint a titkolózásra jó oka lehet Orbánéknak, hiszen a telek nagy részét egy Fidesz-közeli üzletembertől vásárolta meg az állam, és sajtóhírek szerint más számos „kommunikációs és tanácsadói” szerződést is kötöttek - kivétel nélkül a NER-be alaposan beágyazott ügyvédekkel és vállalkozókkal.

„A buliból nem maradhatott ki az ország legélesebb eszű üzletembere, Mészáros Lőrinc sem, hiszen egy általa frissen felvásárolt cég fogja a szerverek beszerzését intézni.”  - jegyezte meg Bencsik.

A képviselő augusztusban írásbeli kérdésben érdeklődött a kormánytól, hogy eddig hány forintjába került az adófizetőknek a lényegében még el sem kezdett beruházás. A válaszból csupán annyi derült ki: „január óta odáig sikerült eljutni, hogy megrendelték a közlekedési tanulmányt és a régészeti feltárást„.

A politikus hozzátette : a hangsúly a „megrendelték” kifejezésen van, vagyis még ezek a dokumentumok sem születtek meg, holott a projekt előkészítési szakasza hivatalosan már január előtt is csaknem egy évig zajlott.

Miután érdemi választ kérdéseire nem kapott, Bencsik János közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy pontosan kikkel szerződve, milyen feltételek mellett költöttek el több százmillió forintot úgy, hogy a projekt egy tapodtat sem haladt előre. A képviselő leszögezte: amint megkapja a válaszokat, azokat a nyilvánosság elé fogja tárni.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a pestisracok. hu nevű áljobboldali portálnak az alábbi helyreigazítást kell közölnie.
Így a Jobbik november 9-én tartandó tisztújító kongresszusán a jelenlegi állás szerint Jakab Péter lehet az egyetlen elnökjelölt.

2019 október