Híreink

Egyedül indul az EP-választáson a Jobbik

2019-02-08 17:39
-A +A
 
Egyedül indul az Európai Parlamenti választáson a Jobbik – jelentette be a párt elnökhelyettese Gyöngyösön. Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatóján arról is beszélt: a Jobbik az ÁSZ-bírság ellenére sem roppant meg, de az még nem derült ki, hogy a büntetés milyen hatással van az EP-választás kampányára. Új frakcióvezető-helyettest is választottak, Jakab Pétert ellenszavazat nélkül választották meg a Jobbik képviselői.
 
Két és fél napon keresztül tárgyalt a Jobbik frakciója a párt előtt álló kihívásokról egy mátraszentlászlói panzióban. Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese az egyeztetés légkörével kapcsolatban azt mondta: 
 
„Megbizonyosodhattunk arról, hogy egy egységes, hitében és elszántságban erős frakció vág neki a tavaszi ülésszaknak. Ez azt mutatta meg, hogy az ÁSZ-bírság ellenére sem lankadt a képviselők lelkesedése.”
 
Az elnökhelyettes azt ígérte az Állami Számvevőszék újabb, 270 milliós bírságával kapcsolatban: mindent meg fognak tenni a Jobbik megmaradásáért, hogy továbbra is eleget tegyenek a választói felhatalmazásuknak.
 
Részletfizetést kér a Jobbik az ÁSZ-tól, az ezzel kapcsolatos tárgyalások Gyöngyösi szerint a következő hetekben kezdődnek meg. A szervezet döntésével azonban továbbra sem értenek egyet, ezért a bírságot megtámadják a strasbourgi emberi jogi és a brüsszeli bíróságon is. 
 
EGYEDÜL INDULNAK
 
Az EP-választásokkal kapcsolatban azt mondta a Jobbik elnökhelyettese: egyedül indulnak, nem látják értelmét szövetkezni, mivel ez egy egyszerű listás szavazás. Ráadásul a Jobbiknak van egyedül európai programja, amit magyar mellett angol nyelvben is bemutattak. Gyöngyösi úgy fogalmazott: „Nemcsak itthon, hanem Európában is alternatívát állítunk Orbánnal Viktorral szemben, nem fogjuk hagyni, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és azt sem, hogy a magyar embereknek járó támogatást elvegyék a Fidesz miatt."
 
KEVÉSBÉ SZOKVÁNYOS MEGOLDÁSOK
 
Gyöngyösi Márton azt ígérte, hogy a hamarosan kezdődő parlamenti ülésszakban kevésbé szokványos eszközökkel is küzdeni fognak a diktatúra kiépülése ellen. Hozzátette: a párt nemcsak az országgyűlésben, de azon kívül is azért küzd majd, hogy minél gyorsabban leválthassák az Orbán-kormányt.
 
AZ ÚJ KÉPVISELŐK SZAKÉRTŐI MUNKÁVAL SEGÍTIK A FRAKCIÓT
 
A frakcióülésen egyeztettek a Jobbik két új országgyűlési képviselőjének teendőiről is. Csányi Tamás Staudt Gábor parlamenti helyére ül be. Gyöngyösi Márton azt mondta: a jászsági politikus a parlament törvényalkotási bizottságában dolgozik majd.
 
A másik új képviselő, Bencsik János a távozó Szávay István munkáját folytatja a Nemzeti összetartozás bizottságában.
 
Új frakcióvezető-helyettesről is döntöttek az ülésen. A Jobbik országgyűlési képviselői ellenszavazat nélkül választották meg Jakab Pétert a posztra. 
 
A sajtótájékoztató végén Gyöngyösi Márton újságírói kérdésre kitért Gyurcsány Ferenc helyzetértékelő dolgozatára is. A Jobbik elnökhelyettese a volt kormányfőt nem tartja hitelesnek az Orbán-kormány elleni fellépés ügyében. Úgy fogalmazott: „A Jobbik úgy gondolja az elmúlt 30 év politikai fordulatai alapján, hogy a XXI. századi pártok sokkal inkább alkalmasak arra, hogy új rendszert építsenek fel. Már csak azért is, mert Gyurcsány Ferenc kormányzása és ténykedése is jelentősen hozzájárult a Fidesz kétharmados győzelmeihez és a diktatúra leépítéséhez."
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május