Híreink

Egyenlő bánásmódot követel a Jobbik

2017-10-09 08:27
-A +A

A Jobbik szerint felháborító és igazságtalan az a diszkrimináció, ami alapján a most bevezetett diákhitelre vonatkozó kedvezmény csak a nőknek szól és teljesen kizárja ez alól a férfiakat. A kormány intézkedése teljesen lenézi a férfiakat és csak részben, vagy egyáltalán nem képes kezelni egy létező, a családalapítást és gyermekvállalást súlyosan hátráltató tényezőt.  

A határozat alapján jelenleg csupán a nők diákhiteleit érintik a kedvezmények viszont az édesapák diákhitel-tartozása ugyanúgy a családi költségvetést sújtja. Könnyen előfordulhat olyan eset, ahol a női félnek nincs, míg a férjének van diákhitele, így számukra semmilyen kedvezményt nem nyújt az intézkedés. Nem gondol a határozat azokra a sajnálatos esetekre sem, ahol a szülők elválnak, és az édesapa neveli a gyermeket, vagy esetleg a feleség elhalálozik.  

A kormány ismét egy átgondolatlan, elkapkodott intézkedést tett le az asztalra, mely súlyosan diszkriminálja a családok tagjait. Úgy tűnik a diákhitel rendszerének teljes reformja a Jobbik-kormányra vár, ahogyan sok más a fiatalokat érintő probléma megoldása is. Amíg a Jobbik kormányon nem tud igazságosan eljárni, addig az ügyben az Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordulunk. 

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke és Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március