Híreink

Egyetlen katásnak se kelljen fizetnie! Idegenvezetőnek és sajtósnak se!

2020-03-25 10:22
-A +A
üres zseb

Szögezzük le: egy válsághelyzet során az aktuális vezetést minden őszinte, jó szándékú döntésében támogatni kell – ez ugyanolyan axióma, mint hogy a vezetés sem használhatja a nehéz időket politikai ellenfelei zsarolására vagy a totális hatalom megszerzésére. A gazdaságvédelmi csomag lehetne az a „mini-Svájc”, ahol a különböző politikai erők egyetértésre találhatnak, s sokkal hatékonyabban támogathatnák a bajban lévő hazai munkavállalókat, mint ahogyan azt a kormány jelen pillanatban teszi.

A Jobbik az első pillanatokban előállt a Magyar Munkahelyvédelmi Alap ötletével, amely nem a járulékok elengedése oldaláról közelített, hanem a jövedelmét elvesztő honfitársaink számára pótolná a hiányzó forintokat. Ezen Alapba a költségvetés mellett a leginkább tőkeerős cégek is hozzájárulást kell, hogy biztosítsanak, s talán az sem véletlen, hogy a Jobbik nyomvonalán halad vagy tervez haladni immáron féltucat európai ország is! Néhol a kieső bérek nyolcvan százalékát pótolják, máshol a felénél egy kicsivel többet, de igyekeznek nem az út szélén hagyni a bajba jutottakat.

A fentiekkel szemben nálunk a katások esetében fel sem merült a kieső bevétel kompenzációja, ötödüknél született döntés arról, hogy nem kell befizetniük a havi néhány tízezer forintos járulékot. Egyértelművé kell tenni: a kedvezményt támogatjuk, ez nem képezheti vita tárgyát. Ugyanakkor a kedvezmény még nem pótolja a kiesett kereseteket, a nem folytatható tevékenységek ismeretében hiába nem kell járulékot fizetni, ebből még nem lehet fizetni a boltban. Hovatovább, ha a katás adózó felfüggeszti vállalkozását, nagyjából ugyanott tart – bevétel nélkül… Éppen ezért a minimum lenne a katás kör egészére nézve meghozni ezt a döntést, hiszen a bejelentés óta idegenvezetőtől iparoson keresztül a sajtósig, újságíróig, fotósig számosan jelentkeztek azzal, hogy semmiféle jövedelmet nem tudnak elérni, mégis fizetniük kellene. Addig is tehát, amíg a Magyar Munkahelyvédelmi Alap fontosságáról nem győzzük meg a kormányzatot, elengedhetetlen lenne, hogy átmeneti levegőt biztosítsunk minden katás számára!

Z. Kárpát Dániel

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május