Híreink

Egyetlen migránst sem szabad Magyarországon letelepíteni

2015-09-25 20:26
-A +A

A Jobbik sem visszatoloncolva, sem kvóta alapján egyetlen migráns Magyarországon történő letelepítését sem tudja támogatni, nem hajlandóak ugyanis hozzájárulni hazánk kulturális és etnikai átrendezéséhez – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a kormány kétkulacsos politikát folytat, míg igen harcos retorikával lép fel Európában, addig folyamatosan biztosítja, hogy a visszatoloncolt migránsokat Magyarország fogadja. Hozzátette: már ebben az évben is több száz főt jelent az a létszám, akiket ide visszaküldtek.

A radikális ellenzéki képviselő szeretné megtudni a kormánytól, hogy mi a célja ezekkel a migránsokkal, hol kívánják őket elhelyezni? Arra a kérdésére is szeretne választ kapni, hogy tervezik-e újabb menekülttáborok, tranzitzónák létrehozását valamelyik magyarországi településen az ott élők megkérdezése nélkül.

Népszavazással kellene dönteni a kvótarendszerről

Z. Kárpát Dániel felszólította a kormányt: a migrációval érintett somogyi és baranyai határszakaszon, mielőbb fejezze be a fizikai határzár létesítését és biztosítsa annak védelmét élő élőerővel is. Így álláspontjuk szerint a külső áradattal szemben részlegesen vagy egészben meg lehetne védeni az országot. A politikus ezután az Európán belüli problémákra koncentrálna. Úgy látja, hogy a kvótarendszer hatalmas kockázatokat rejt, tömegek kerülhetnek így Magyarországra, a szám ráadásul felülről nyitott, pár év múlva akár több tízezer is lehet, a családegyesítések miatt pedig még többen érkezhetnek majd hazánkba, ezért a kérdésről ügydöntő népszavazás kiírását javasolják. Az erről szóló voksoláson a Jobbik, a társadalom döntő többségét képviselve a nem szavazatok leadására fog buzdítani.

Mind a dublini mind a schengeni egyezmények felett eljárt az idő, új megoldások, új típusú kiállás kell, csak így lehet megállítani Magyarországon a lakosságcserét - hangsúlyozta a politikus.  Bízik továbbá abban, hogy pártja nem egyedül fogja képviselni azt az álláspontot, miszerint egyetlen migránst sem szabad letelepíteni Magyarországon.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július