Éjjel nappal világít a Puskás Ferencről elnevezett stadion

2019-12-28 07:42

Éjjel nappal világít a Puskás Ferencről elnevezett stadion.Így szól a hír.
Már meg sem lepődünk. Hétből hat sebész felmondott a Dél-pesti Kórházban. Sajnos már ezen sem lepődünk meg.

De álljunk meg itt egy szóra. Mi is történik? Hétből hat sebész szakorvos, évtizedes szakmai múlttal maga mögött felállt a munkahelyén, mert elege lett abból, hogy kevés pénzért, óriási felelősséggel a vállán és nyomás alatt kell vinne több százezer ember életét szolgáló sebészeti munkáját.

Az orvosok felmondásával ki tudja, hogyan fog alakulni a sok százezer ember sebészeti ügyeleti ellátása Dél-Pesten. Lesz- e orvos, aki ellátja a beteget az éjszaka közepén? Lesz-e egyáltalán sebészeti ügyelet Pest nagy részén? Vagy csak a lekapcsolt lámpák fogják várni a betegeket, mentőket a kórháznál? Aki hisz még az Orbán-féle tündérmeséknek, azok menjenek az éjszaka is az átadása óta büszkeségből kivilágított Puskás Arénához. Ott legalább égni fog a villany. Büszkeségből, csak azért is. Nem úgy, mint az ügyeletet vezető sebészek nélkül maradt Dél-Pesti Kórháznál. Ott le lesz kapcsolva. Szükségből.

Nem kellene ennek így lennie, nagyon nem. Sorra épülnek közpénzből a "profi" focicsapataink stadionjai, milliárdokat különít el a hatalom az űrutazási tervekre, a Türk Tanács luxusára, vagy a Budai Várban kialakított kormányzati negyedre. Ha ez így folytatódik lassan már arra sem lesz ember, aki utolsóként lekapcsolja a villanyt.

Lukács László

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

2020 szeptember