Elég a tanárokkal szembeni fideszes csendőrpertuból!

2020-05-18 11:43
A hazai szakképzés fideszes urai tavaly ősszel – immáron a sokadik elvetélt reformjuk után – végre erkölcsi és anyagi megbecsülést ígértek a megalázóan alacsony bérekért dolgozó, túlterhelt és sokszor megfélemlített oktatóknak.

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt. Amihez Orbán Viktor barátja, a magyar szakképzés nagy hatalmú intézője, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László szolgáltatta a tanárok és szakoktatók lelkébe gázoló, gyalázatos ideológiai alapot, mondván, ezek a pedagógusok úgy érezik, hátra lehet dőlni, mert úgyis megkapják ugyanazt a fizetést, mintha teljes erőbedobással dolgoznának. Aztán a gátak átszakadtak. A tanárokat most húszezernyi kulturális dolgozó követi ebben a szomorú sorban. És nem tudni, hogy melyik szektor alkalmazottai lesznek a neoliberális ámokfutás következő áldozatai, kiket rendelnek majd legközelebb a rabszolga törvénykönyvvé változtatott Munka törvénykönyvének hatálya alá.

Mi már akkor is tudtuk, hogy hazudnak. Mi már fél éve is kimondtuk, hogy ha elveszik a közalkalmazotti jogállást, akkor a rugalmasabb alkalmazási feltételek a narancsos olvasatban mit jelentenek majd a valóságban: a teljes kiszolgáltatottságot, valamint a nem behódoló munkavállalók könnyebb megregulázását. Ennek szellemében egy gyaníthatóan jogszerűtlen, és teljesen zavaros értékelési rendszer alapján kívánnak a felelősségteljes munkát végző és elhivatott tanárok fölött ítéletet mondani az elkövetkezendő napokban. A Jobbik véleménye szerint a középiskolás generáció hatvan százalékát oktató és nevelő, de a közoktatás rendszeréből elhibázott módon kiszakított ágazat pedagógusai nem ilyen bánásmódot érdemelnek. A szakképzési centrumok cselédjeivé degradált oktatók teljes bizonytalanságban tartása csak még tovább fog rontani az eredményességi mutatókon.

Ezért a leghatározottabban követeljük, hogy a nemzet napszámosai, Magyarország versenyképességének tényleges aranyfedezetét, a fiatalok tanulását és fejlesztését a kezükben tartó tanárok végre valóban megkapják azt az elismerést, ami megilleti őket!

Ander Balázs
a Jobbik alelnöke

Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május