Híreink

Elfogadhatatlan, hogy aktív minisztereket nevezzenek ki egy alapítvány kuratóriumába tagnak

2020-06-25 18:03
-A +A
Az egyetemi autonómiát és az akadémiai szabadságot az alapítványi rendszer bevezetése mellett sem sértő struktúra kialakítását sürgette sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.
 
Közölte: a napokban benyújtott törvénymódosító indítványa a hat korábban átalakított intézmény és a Színház- és Filmművészeti Egyetem esetében is azt javasolja, hogy az alapítvány vezető testületébe csak a rektor és a dékánok kerüljenek be, kormányzati kinevezettek ne.
 
Elfogadhatatlannak tarjuk ugyanis, hogy aktív minisztereket nevezzenek ki egy alapítvány kuratóriumába tagnak, ahogy azt is, hogy tarthatatlanul rövid idő áll rendelkezésre az intézmények alapítványi rendszerhez való átalakítására.
 
A Jobbik szerint a kormány feladata biztosítani, hogy mindenki hozzáférjen a kultúra gyümölcseihez, ehhez pedig a terület kiemelt támogatására van szükség, nem arra, hogy kormányzati kinevezettek irányítsák az egyes intézményeket.
 
Pártunk a kultúrát kiemelten támogatandó területnek tekinti, ugyanakkor nem kívánunk a művészet szabadságába beleszólni, mert az
 
"a legsötétebb kommunista időket idéző gyakorlat".
 
 

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július