Elfogadhatatlan a szlovák alkotmánybíróság döntése

2014-09-17 14:25

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a szlovák alkotmánybíróság mai döntését, amely gyakorlatilag jogszerűnek mondta ki felvidéki magyar nemzettestvéreink szlovák állampolgárságtól, társadalombiztosítástól, lakcímtől és választójogtól való megfosztását. Sajnos sokadjára is bebizonyosodott az, hogy Szlovákia a mai napig sem jogállam, és nem biztosítja más nemzetiségű polgárai számára a legalapvetőbb emberi és nemzetiségi jogokat sem.

A kérdés kapcsán megkerülhetetlen a magyar kormány felelőssége is, mely az elmúlt évek során sem a nemzetközi színtéren, sem a kétoldalú kapcsolatokban semmilyen érdemi nyomásgyakorlással nem élt.

A Jobbik a leghatározottabb fellépésre szólítja fel a magyar kormányt, elvárjuk azt, hogy Magyarország számára a magyar–szlovák kapcsolatokban végre a felvidéki magyar közösség érdekei legyenek az elsődlegesek.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december