Híreink

Elfogadhatatlan a szlovák alkotmánybíróság döntése

2014-09-17 14:25
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a szlovák alkotmánybíróság mai döntését, amely gyakorlatilag jogszerűnek mondta ki felvidéki magyar nemzettestvéreink szlovák állampolgárságtól, társadalombiztosítástól, lakcímtől és választójogtól való megfosztását. Sajnos sokadjára is bebizonyosodott az, hogy Szlovákia a mai napig sem jogállam, és nem biztosítja más nemzetiségű polgárai számára a legalapvetőbb emberi és nemzetiségi jogokat sem.

A kérdés kapcsán megkerülhetetlen a magyar kormány felelőssége is, mely az elmúlt évek során sem a nemzetközi színtéren, sem a kétoldalú kapcsolatokban semmilyen érdemi nyomásgyakorlással nem élt.

A Jobbik a leghatározottabb fellépésre szólítja fel a magyar kormányt, elvárjuk azt, hogy Magyarország számára a magyar–szlovák kapcsolatokban végre a felvidéki magyar közösség érdekei legyenek az elsődlegesek.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március