Híreink

Élhető, biztonságos Havanna-telepet!

2015-12-07 18:42
-A +A

Az elmúlt héten a Havanna-telepen történt súlyos testi sértés miatt kialakult helyzetre reagálva önkormányzati képviselőként a szokásos fogadóórámat közbiztonsági fogadóórának hirdettem meg.

Sok lakossági panasz érkezett a drogozásról, garázdaságról, a szemetelésről és a mindezekhez kapcsolódó egyéb, a szaknyelvezetben „a közösségi együttélés szabályait súlyosan megsértő” esetekről. Amellett, hogy hiányolták a gyakoribb rendőri jelenlétet, elismerték, hogy a telepen működő civil egyesületek és az önkormányzat is erőfeszítéseket tesz a nyugalmas és biztonságos életkörülményekért.

A családi házas környezetből is érkeztek panaszok, észrevételek. Sajnos az évek óta hallott és tapasztalt esetek a leggyakoribbak. Betörés, besurranás, garázdaság, a szomszédjogok megsértése, idős emberek bántalmazása, lakásmaffia működése. Néhány panaszos említette, hogy ha kisebb értékű a keletkezett kár, akkor már nem is jelentik, mert nem remélik a megtérülését.

Meggyőződésem, hogy csak a rendészeti szervek hatékonyabb fellépése segíthet az irritáló közbiztonsági helyzeten és érzeten. Ezen kell változtatni, hogy a Havanna-telep és környéke egy valóban élhető, biztonságos városrész legyen.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember