Ellenzék: Domokos László ÁSZ-elnök leváltását kezdeményeztük

2019-02-20 15:50

Az elvben független Állami Számvevőszéket 2010 óta egy volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László vezeti. Mára nincs olyan ellenzéki párt, amelyet az elmúlt években a Domokos vezette ÁSZ ne bírságolt volna milliós, tízmilliós vagy százmilliós nagyságrendben, miközben a nyilvánvalóan törvényellenesen kampányoló Fideszre eddig egyetlen forint bírságot sem szabott ki. Az ÁSZ ráadásul újra és újra visszaél azzal, hogy a döntéseit nem lehet megtámadni a bíróságon, hiába tudjuk feketén-fehéren bizonyítani, hogy a törvények szerint jártunk el.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP, valamint Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselők az Országgyűlés Mentelmi bizottságában közös beadvánnyal kezdeményezték Domokos László leváltását az ÁSZ éléről. Magyarország érdeke, hogy a pártok gazdálkodását ne egy fideszes pártkatona, hanem egy pártok felett álló független Állami Számvevőszék végezze. Ha a bizottság fideszes tagjai leszavazzák a beadványunkat, azt annak a beismerésének fogjuk tekinteni, hogy a Fidesz pártállami bunkósbotnak használja az ÁSZ-t; saját gazdálkodásának törvényessé mosdatására és az ellenzék ellehetetlenítésére.

Gyöngyösi Márton
Jobbik

Arató Gergely
DK

Harangozó Tamás
MSZP

Kocsis-Cake Olivio
Párbeszéd

Keresztes Lóránt
LMP

Szél Bernadett
független

Bősz Anett
független

Komoly nemzetbiztonsági kockázatként értékelte a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Budapestre költözését Bana Tibor, a Jobbik alelnöke.
Ander Balázs, Jakab Péter, Rig Lajos, Stummer János, a Jobbik igazságtalanul megbírságolt országgyűlési képviselői az SMA-s betegek számára ajánlanák fel a bírságukat.

2019 március