Híreink

Ellenzék helyett ellenállókra van szükség a rezsimmel szemben

2018-09-14 15:49
-A +A
 
A Jobbik kiskőrösi kihelyezett frakcióülésének zárásaként Gyöngyösi Márton, a párt elnök-helyettese és Mirkóczki Ádám szóvivő tartott sajtótájékoztatót. A legerősebb ellenzéki párt úgy döntött, hogy szakít a hagyományos ellenzéki szereppel, mert egy rezsimben az már nem hatásos, így szeptembertől ellenzék helyett ellenállóként tekintenek magukra és az Orbán-rezsim lebontását tűzték zászlajukra.
 
Gyöngyösi Márton beszámolt a kétnapos frakcióülésről, aminek első részében személyi változtatásokra és a múlt lezárása került sor. A korábbi frakcióigazgató, Bana Tibor lemondott, helyét mostantól Lukács László tölti be.
 
Vona Gábor korábbi pártelnökkel és Szabó Gábor pártigazgatóval kiértékelték és levonták a konzekvenciákat a tavaszi kampányt és a választásokat illetően. Gyöngyösi kiemelte, hogy „ezt az időszakot mostantól teljesen lezártnak tekintjük és a jövő felé fordulunk”.
 
Méghozzá úgy, hogy a jövőben nem törekednek tovább az ellenzéki szerep betöltésére, hiszen az csak egy demokráciában működik. Mivel azonban Orbán Viktor az elmúlt években Magyarországon elindította a jogállamiság felszámolását, így az ellenzéknek ellenállókká kell előlépniük, akiknek legfőbb céljuk a rezsim lebontása.
 
Az elnök-helyettes szerint a Sargentini-jelentés is erről, a jogállamiság bástyáinak lebontásáról szólt, amit a kormánysajtó most a migráció problémájával próbál összemosni. A valóság azonban az, hogy Orbán Viktor a jogállamiság felszámolásának elindításával teljesen elszigetelte Magyarországot a nemzetközi térben és az EU-ban is.
 
„Minden kizárólag Orbán Viktor arroganciájáról szól”, amivel kisodorja Magyarországot az EU-ból és veszélyezteti, hogy hazánk továbbra is részesüljön az EU tagság nyújtotta előnyökből és a közösség által folyósított támogatásokból.
 
„A Jobbik alapvetően az orbáni diktatúrával, az orbáni rezsimmel szemben fogja meghatározni önmagát” – zárta sorait Gyöngyösi Márton.
 
SZABADSÁG, IGAZSÁGOSSÁG, BIZTONSÁG
 
Mirkóczki Ádám a frakcióülés másik fontos eleméről számolt be, ahol meghatározták a Jobbik jövőbeli politizálásának irányvonalát. A Sneider Tamás pártelnök által felvázolt új stratégia három alappilléren nyugszik, aminek részleteit csak azután fogják megosztani a nyilvánossággal, miután a szeptember végére összehívott kongresszus azt jóváhagyja.
 
A három pillér
 
a szabadság,
az igazságosság,
és a biztonság.
 
A politikus azt ígéri, hogy az új ülésszaktól egészen más minőségű és aktivitású Jobbikkal találkozhatnak majd a magyar választók. Kilépnek a klasszikus politizálás keretéből. Nem pusztán ellenzéki pártként fognak magukra tekinteni, hanem ellenállókként.
 
Ellenállást fognak hirdetni, ellenállást fognak szervezni és erre bíztatnak mindenkit, akinek elege van a rendszerből.
 
Mert ez már nem csak egy kormány, hanem egy rezsim.
 
A Jobbik nem elégszik meg azzal, hogy leváltsa Orbánékat, hanem le akarják bontani az általuk kiépített rendszert is, "mert a magyar emberek szabadságát, biztonságát és igazságérzetét csak így lehet visszaadni."
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december