Ellenzék helyett ellenállókra van szükség a rezsimmel szemben

2018-09-14 15:49

A Jobbik kiskőrösi kihelyezett frakcióülésének zárásaként Gyöngyösi Márton, a párt elnök-helyettese és Mirkóczki Ádám szóvivő tartott sajtótájékoztatót. A legerősebb ellenzéki párt úgy döntött, hogy szakít a hagyományos ellenzéki szereppel, mert egy rezsimben az már nem hatásos, így szeptembertől ellenzék helyett ellenállóként tekintenek magukra és az Orbán-rezsim lebontását tűzték zászlajukra.

Gyöngyösi Márton beszámolt a kétnapos frakcióülésről, aminek első részében személyi változtatásokra és a múlt lezárása került sor. A korábbi frakcióigazgató, Bana Tibor lemondott, helyét mostantól Lukács László tölti be.

Vona Gábor korábbi pártelnökkel és Szabó Gábor pártigazgatóval kiértékelték és levonták a konzekvenciákat a tavaszi kampányt és a választásokat illetően. Gyöngyösi kiemelte, hogy „ezt az időszakot mostantól teljesen lezártnak tekintjük és a jövő felé fordulunk”.

Méghozzá úgy, hogy a jövőben nem törekednek tovább az ellenzéki szerep betöltésére, hiszen az csak egy demokráciában működik. Mivel azonban Orbán Viktor az elmúlt években Magyarországon elindította a jogállamiság felszámolását, így az ellenzéknek ellenállókká kell előlépniük, akiknek legfőbb céljuk a rezsim lebontása.

Az elnök-helyettes szerint a Sargentini-jelentés is erről, a jogállamiság bástyáinak lebontásáról szólt, amit a kormánysajtó most a migráció problémájával próbál összemosni. A valóság azonban az, hogy Orbán Viktor a jogállamiság felszámolásának elindításával teljesen elszigetelte Magyarországot a nemzetközi térben és az EU-ban is.

„Minden kizárólag Orbán Viktor arroganciájáról szól”, amivel kisodorja Magyarországot az EU-ból és veszélyezteti, hogy hazánk továbbra is részesüljön az EU tagság nyújtotta előnyökből és a közösség által folyósított támogatásokból.

„A Jobbik alapvetően az orbáni diktatúrával, az orbáni rezsimmel szemben fogja meghatározni önmagát” – zárta sorait Gyöngyösi Márton.

SZABADSÁG, IGAZSÁGOSSÁG, BIZTONSÁG

Mirkóczki Ádám a frakcióülés másik fontos eleméről számolt be, ahol meghatározták a Jobbik jövőbeli politizálásának irányvonalát. A Sneider Tamás pártelnök által felvázolt új stratégia három alappilléren nyugszik, aminek részleteit csak azután fogják megosztani a nyilvánossággal, miután a szeptember végére összehívott kongresszus azt jóváhagyja.

A három pillér

a szabadság,
az igazságosság,
és a biztonság.

A politikus azt ígéri, hogy az új ülésszaktól egészen más minőségű és aktivitású Jobbikkal találkozhatnak majd a magyar választók. Kilépnek a klasszikus politizálás keretéből. Nem pusztán ellenzéki pártként fognak magukra tekinteni, hanem ellenállókként.

Ellenállást fognak hirdetni, ellenállást fognak szervezni és erre bíztatnak mindenkit, akinek elege van a rendszerből.

Mert ez már nem csak egy kormány, hanem egy rezsim.

A Jobbik nem elégszik meg azzal, hogy leváltsa Orbánékat, hanem le akarják bontani az általuk kiépített rendszert is, "mert a magyar emberek szabadságát, biztonságát és igazságérzetét csak így lehet visszaadni."

alfahir.hu - jobbik.hu

A Lokál és a Magyar Idők nevű fideszes lapok, perköltséggel együtt, egymillió forint sérelemdíjat kötelesek fizetni a Jobbiknak.
A Fidesz-KDNP-vel ellentétben a Jobbik továbbra is teljes körű védelmet követel hazánknak, így elutasítja a gazdag migránsok betelepítését is.

2018 szeptember