Ellenzéki képviselők kértek tájékoztatást az ORFK-tól

2018-12-18 09:45

Az Országos Rendőr-főkapitányságon kért tájékoztatást az MTVA-ban történtekről Mirkóczki Ádám, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke, valamint Demeter Márta és Keresztes Lóránt, az LMP társelnökei. Az MTVA székház épületében az ellenzéki országgyűlési képviselőkkel szembeni erő alkalmazása a fegyveres biztonsági szolgálat részéről jogi vita tárgyát képezi. A hatályos jogszabályok szerint nem egyértelmű, hogy meddig terjednek a képviselői jogosítványok és meddig a biztonsági szolgálat hatásköre. Az ORFK álláspontja szerint elképzelhetetlen, hogy a rendőröket ne engednék be az épületbe vagy ne lépnének közbe, amennyiben szükséges a rendőri fellépés. A feljelentések kivizsgálása országgyűlési képviselők esetében nem a rendőrség, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség hatásköre.

Az ORFK-n az ügyeletes tábornok elmondta, hogy a holnapi Nemzetbiztonsági bizottsági ülésen részletesen beszámolnak az eseményekről. A képviselők arra kérték az ORFK-t, hogy biztosítsák a törvényes rendet és a képviselők jogainak érvényesülését.

A következő időszak megmutathatja, mennyit érnek Magyarországon a képviselői jogosítványok a gyakorlatban.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tovább építkezik a vidék Magyarországán.
A népszavazás nem egy álságos kezdeményezés, mint a nemzeti konzultáció, ahol csak egy válasz lehetséges és az mindig megegyezik a kormány propagandájával.

2019 január