Híreink

Elő az útlevelekkel!

2014-03-27 01:50
-A +A

Igazán meglepő fordulatot vett a képviselők kettős állampolgárságáról szóló jobbikos felvetés ügye, hiszen tüntetések hada után már az MSZP is ezt akarja. A korábban javaslatával botrányt kiváltó jobbikos Gyöngyösi Márton szerdán sajtótájékoztatón reagált Molnár Zsolt MSZP-s képviselő hétfői kijelentésére.

„A Jobbik azt gondolta, hogy az MSZP-vel kapcsolatosan már nehéz lenne bármin is meglepődnie, most mégis sikerült” - mondta Gyöngyösi Márton, a nemzeti párt országgyűlési képviselője arra vonatkozóan, hogy Molnár Zsolt szocialista képviselő, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke a testület hétfői, Simon-üggyel kapcsolatos ülése után úgy nyilatkozott, minden országgyűlési képviselőnek nyilvánosságra kell hoznia, rendelkezik-e a magyaron kívül más állampolgársággal.

„Nem tudjuk, hogy Molnár Zsolt nyilatkozata nyomán a római Colosseum fényei elsötétültek-e, de mindenesetre érdekes, hogy annak a pártnak a képviselője nyilatkozik így, amelyik élen járt a Jobbik, és a személyem elleni hecckampányban” - tette hozzá. Ismert, két évvel ezelőtt, amikor Gyöngyösi Márton a képviselők esetleges kettős állampolgárságának kérdését firtatta, a szocialista párt -összefogva Rogán Antal fideszes frakcióvezetővel- náciveszélyre hivatkozva még tüntetést is tartott, kapcsolataikat felhasználva pedig a római Colosseum fényeit -ami egyébként bevett szokás- kis időre elsötétítették.

s

2012-ben még náciveszély volt a 2014-es szocialista állásfoglalás. Mit tudhat Molnár Zsolt?

Gyöngyösi Márton szerint felmerül a kérdés, mit tudhat a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke, ami miatt ilyet nyilatkozott. „Az elmúlt 24 plusz 40 évben megszokhattuk, hogy a szocialisták általában akkor tesznek konkrét és konstruktív javaslatokat, ha egy botrányról akarják a figyelmet elterelni, vagy el akarnak egy kínos ügyet simítani” - fogalmazott, hozzátéve, hogy a két évvel ezelőtt szintén hevesen tiltakozó Fidesz véleményére is kíváncsiak az ügyben.

A jobbikos képviselő szerint egy állampolgárság hatással van az identitásra és lojalitásra is, ezért tartják szükségesnek tudni, a képviselők rendelkeznek-e más országbéli állampolgársággal is.

Bár a Jobbik két évvel ezelőtt Izraellel kapcsolatban, de minden többes állampolgárság vonatkozásában tette meg javaslatát – szögezte le a Gyöngyösi. Emlékeztetett, később az adatvédelmi ombudsman olyan állásfoglalást hozott, hogy az állampolgárság közérdekű adatnak számít, így azokról minden szavazónak joga van tudni. Ezt követően Novák Előd jobbikos képviselő minden parlamenti politikust nyilatkozatra szólított fel, azonban választ csak saját frakciótagjaitól kapott – ezekből kiderült, hogy a Jobbik-frakció minden tagja csak magyar állampolgársággal rendelkezik.

s

Két éve Izrael gázai terrorakciói, és Simon Peresz államfő kijelentései miatt jött Gyöngyösi ötlete

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője és országgyűlési képviselője a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnöknek is feltette a kérdéseket, ő azonban kitérő válaszokat adott – emlékeztetett a sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton. A nemzeti párt olyan törvényjavaslatot is benyújtott már, ami szerint a vagyonnyilatkozathoz kötelezően mellékelni kellett volna az állampolgárságról szóló információkat, ezt azonban a Fidesz és az MSZP együtt szavazta le.

„Látható, hogy a Jobbik álláspontja egyértelmű, egyedül mi mondjuk több éve ugyan azt” - mondta, hozzáfűzve, hogy a nemzeti párt újra be fogja nyújtani korábbi javaslatait az Országgyűlésnek. A Jobbik egyben felszólította az MSZP-t és a Fideszt, hogy egyértelműen nyilatkozzanak ebben a nemzetbiztonsági jelentőségű, Magyarország szuverenitása szempontjából is fontos kérdésben.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Simon Gábor lemondásra való felszólítása még nem old meg semmit, ennyivel nem lehet elintézni az MSZP második emberének
Több Simon-ügyet rejtegethet még az MSZP és a Fidesz is, nem véletlenül szabotálta el a kormánypárt az elszámoltatást a
A keddi nemzetbiztonsági bizottság ülésének napirendi pontja során Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettesének „C” t

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 június