Híreink

„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra"

2019-06-14 17:01
-A +A
 
Ander Balázs, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy véleménye szerint a Fidesz az oktatásban is megpróbálja visszarepíteni a társadalmat a rendszerváltás előtti időkbe, ám egy időgép építésére még a Zuckerbergnél okosabb Mészáros Lőrinc sem képes, ezért kénytelenek törvénymódosításokkal elérni az egykori állapotokat.
 
A politikus emlékeztetett, hogy a parlament a jövő hét során fogja tárgyalni azt a közoktatási módosító javaslatcsomagot, amiből szerinte árad az „állampárti, kommunista, nersevik, bolsevik szellemiség.”
 
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte és több olyan alkalmat említett, amik során a tantestület, a szülői és diákközösség is óriási arányban kiállt egy-egy igazgatójelölt mellett, végül annak pályázatát mégis lesöpörték és helyette megbízható nersevik elvtársat ültettek az intézmény vezetői székébe.
 
Arra is volt példa, hogy egy 16 éve az intézményt irányító, Eötvös-díjjal kitüntetett igazgatót csak azért távolították el az iskola éléről, hogy egy helyi fideszes önkormányzati képviselő vehesse át a helyét.
 
A Jobbik ezeket a módszereket egy brutális támadásként értékeli a közoktatás fennmaradó szabadsága, több ezer intézmény, több tízezer ott tanító pedagógus és több százezer diák, valamint szülő ellen.
Ander úgy véli, amennyiben a jövő héten a fideszes többség elfogadja a fent említett javaslatcsomagot, már lehetőség sem lesz arra, hogy véleményezzék ezeket a kinevezéseket, pedig Orbán Viktor nemrég még azt hangoztatta az Európai Parlamentben, hogy esze ágában sincs elhallgattatni az ellenvéleményeket.
 
„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra, cselédeket akarnak, alázatos biorobotokat, akik majd a nersevik elit luxusmedencéit, autóit takarítják” -vázolta jövőképét a képviselő, hozzátéve, hogy a Jobbik nemet mond ezekre a kinevezett helytartókra és az ilyenféle direkt politikai beavatkozásra is.
 
A politikus szerint a javaslatcsomag nemcsak a közoktatást, de a nemzetiségi iskolákat és a magántanulókat is negatívan érinti.
 
A politikus a sajtótájékoztató után egy feliratot helyezett ki a Közoktatási Hivatal bejáratára, miszerint a
 
1. A főnöknek mindig igaza van
2. Ha a főnöknek mégsincs igaza, akkor automatikusan az 1. szabály lép életbe
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus