Építsünk hidat!

2016-02-04 12:45

Pörzse Sándor: „Politikai nézetkülönbség”

Franciaországban egy számomra érthetetlen politikai vita zajlik napjaikban a terroristák állampolgári jogai körül. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis a terrorizmus miatt elítéltek(!!!) megfoszthatók lennének francia állampolgárságuktól. És a döbbenetes az, hogy ezzel nem mindenki ért egyet. Sőt, a francia igazságügy-miniszter asszony, Christiane Taubira a törvénytervezet elleni tiltakozásul lemondott posztjáról.

Lánczi Richárd: 2521-en ismerhetik csak a gyíkembereket

Írásom címe megdöbbentő lehet, de egy bizonyos David Robert Grimes, az Oxford University rákkutatója és fizikusa úgy döntött, statisztikailag vizsgálja meg az összeesküvés-elméletek életképességét. Azaz mennyi ember tudhat egy a teljes világot érintő titokról úgy, hogy az még ne derüljön ki mindenki számára. Így jött ki a 2521.

Valódi néppárt

Képes beszámoló a Jobbik 2016-os évadnyitó rendezvényéről.

Fideszes feketekassza működhetett Miskolcon

A fészekrakós lakások felújítását, a diósgyőri stadion és a számozott utcák lakásainak bontását – elmondása szerint ezt ígérték Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozónak cserébe azért, mert segítette a fideszes Kriza Ákos választási kampányát. A miskolci polgármester tagadja, hogy feketekasszát működtettek volna, a Jobbik viszont feljelentést tett és dokumentumokkal állt elő. Ráadásul az ügy részletei még csak most kerülnek majd elő!

Építsünk hidat!

Ha az emberek kormányváltást akarnak, akkor meg kell mozdulniuk. A Jobbik ehhez biztosíthatja a kereteket, jelen esetben a Valódi Nemzeti Konzultációt, de az akkor lesz sikeres, ha a társadalom melléáll. Természetesen meg kell majd küzdeni a félelemmel, amit a kormány erősít is, de bízom benne, hogy az élni és változtatni akarás legyőzi a félelem érzését. Egyébként pedig egy nemzeti konzultációtól amúgy sem kell félnie senkinek. Azt kell mindenkinek megértenie, hogy egy sikeres nemzeti konzultáció a kormányváltás fősodratát hozhatja létre, a 2018-as kormányváltás első lépése lehet – mondta a Bar!kádnak Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Vérlázító ítélet

Komoly társadalmi felháborodást váltott ki, hogy múlt héten a Veszprémi Törvényszék a vörösiszapper mind a tizenöt vádlottját felmentette bűncselekmény hiányában. A Jobbik szakpolitikusa szerint elképesztő ítélet született, de Szabó Gyöngyinek, a büntetőtanács elnökének indoklása ellen is komoly érvekkel szolgált. A politikus a Bar!kád cikkében a felelőst is megnevezte.

Precizitás és alázat

Ha valaki egy város élére szeretne állni, kompromisszumképesnek kell lenni, de a saját hitvallását, elköteleződését nem szabad feladnia. Ki kell állni a magunk igaza mellett, de a legfontosabb mindig a város érdeke – nyilatkozta a Bar!kádnak Hulitka István kétdiplomás mérnök, a Jobbik salgótarjáni polgármesterjelöltje. Az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagjaként azért is indul el a február 28-ai időközi választáson, mert amellett, hogy vezéregyéniségnek tarja magát, a kellő alázat és felelősségtudat is megvan benne egy város irányításához.

Narratívák háborúja

Lassan a kormányzati ciklus közepéhez közelítünk, ami apropót teremt az értékelésre, különösen így, a magyar politika évkönyvében egyet lapozva, a 2016-os esztendő kihívásait tanulmányozva. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének működéséről immár látlelet adható, s az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásainak tükrében az is kijelenthető, hogy a centrális erőtér egyelőre töretlen. Ez utóbbi eredmény nyilván elégedettséggel tölti el a Fideszt, ugyanakkor amelyik szereplő hosszú távú stratégiában gondolkodik, annak nem elegendő a pillanatot uralnia a közéleti diskurzusokon keresztül, de víziót, társadalmi-politikai narratívát is kell nyújtania.

Szunnyadó nemzettudatból magyar reneszánszot!

A magyarságban fel kell lobbantani az öntudat lángját, a határon túl élőknek pedig reményt kell adni, hogy nemcsak a múlt köt össze minket, hanem a jövő érdekében, a közös jelen vizionálásával is kapcsolódnunk egymáshoz – mondta el a Bar!kádnak adott interjújában Popély Gyula, akit szombaton Pongrátz Gergely-érdemkereszttel tüntetett ki a Jobbik. A felvidéki történész szerint bár nem verhetjük szét az európai határokat, de kulturális szempontból a nemzettudat egységét kell ápolni, és elérni azt, hogy minden magyar – éljen akár Kolozsváron, Pozsonyban, Budapesten – ugyanannak a nemzetnek a szolgálatában tegye, amit tesz.

Egy magyar kalandor Amerikában

Volt városalapító az Egyesült Államokban, seriffként tevékenykedett San Diegóban, foglalkozott aranymosással, befektetésekkel, könyvírással, hídépítéssel, húsfeldolgozással – csak néhány dolgot kiemelve tevékenységi köréből. Az Egyesült Államokban azonban mai napig elsősorban a kaliforniai szőlészet és borászat atyjaként tartják számon a kalandos életű Haraszthy Ágostont.

Kurucok nyomában a Beregi-Tiszaháton

Valamikor október táján a fejünkhöz kaptunk: de rég voltunk már Kárpátalján! Fel is ütöttük gyorsan a térképet, hogy hol nem jártunk még az Ukrajnának juttatott vidékünkön, és meg kellett állapítanunk: megmásztuk a Kárpátok vízválasztóján a Vereckei-Beszkidek és a Máramarosi-havasok gerinceit, felfedeztük a Fagyalos, a Rónahavas, a Kraszna-havas hegyvidékeit, voltunk már a nem túl magas Szinyák és Borló csúcsain, de nem jártunk még Kárpátalja magyar többségű síkvidékein.

Feketék fehéren

A rasszizmus sötét ereje árnyékolja be az idei Oscar-jelöléseket, mégpedig azért, mert a négy színészi kategóriában sorozatban második éve csak fehér bőrűek esélyesek. Több színész bojkottálja a díjátadót, az Amerikai Filmakadémia pedig magyarázkodik, és kemény reformokra készül. A kvótarendszer gondolata elérte Hollywoodot is.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elítéli Donald Trump amerikai elnök döntését.
Köszönjük mindenkinek a szolidaritás kinyilvánítását és az anyagi támogatását.

2017 december