Híreink

Erdély-szerte megemlékeztek a jobbikosok az 1956-os forradalom kitöréséről

2016-10-28 19:20
-A +A

Immár hatvan éve annak, hogy a pesti srácok úgy döntöttek, saját kezükbe veszik sorsukat, és lerázzák magukról a szovjet rabigát. A kerek évforduló alkalmából Erdély számos pontján emlékeztek meg a nemzeti radikálisok.

A székelyföldi Erdővidék központjában, Baróton tartott központi megemlékezésen többek között rangidős tagtársunk, Imre Árpád szólt az egybegyűltekhez. Árpád megemlékező szavaiban kiemelte, az október 23-án kirobbant forradalom nem csak a csonkaországi magyar ifjúságot emelte ki a politikai fogságból, de ennek hatására a sötétségben és elnyomásban élő erdélyi magyar fiatalok is felocsúdtak és öntudatra ébredtek.

Kolozsváron a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjaival együtt emlékeztek meg a Kolozs megyei jobbikosok. A nemzeti radikális fiatalok előbb a Szamos-menti város parkjában, az '56-osok emlékművénél koszorúztak, majd a Házsongárdi temetőben, Reményik Sándor költő sírjánál helyezték el az emlékezés virágait.

A Bihar megyei Jobbik tagjai elsőként Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem belső udvarában elhelyezett ’56-os emléktáblánál hajtottak fejet a hősök emlékére. A délutáni órákban Érmellék fővárosában, Érmihályfalván folytatódott a megemlékezés. A határon túlra szakadt Bihar vármegye legmagyarabb kisvárosa 1956-ban is kiemelkedő szerepet játszott, hiszen ez a település adott otthont a Sass Kálmán református lelkész vezette „érmihályfalvi csoport” néven elhíresült forradalmi magnak.

Udvarhelyszéki bajtársaink a székelyudvarhelyi központi rendezvényen vettek részt és helyezték el a megemlékezés koszorúját. Az eseményen felszólalt Gálfi Árpád polgármester, Csige Sándor Zoltán csíkszeredai vezető konzul és egy forradalmár, Sándor Balázs 56-os udvarhelyszéki elítélt is.

A marosvásárhelyi Vártemplomban istentisztelettel és megemlékezéssel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, Maros megyei tagtársaink ezen az eseményen vettek részt. Az egybegyűltek 56-os forradalmárok felszólalásait hallgathatták meg, majd az egyik harcos unokája gyújtott gyertyát az elhunyt bajtársak emlékére.

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július