Európa lázad ellene, de a Fidesz még mindig órát állítana

2018-07-09 17:12

Az Európai Parlamentben tavasszal elfogadott javaslat után most az Európai Bizottság a soros, hogy lépéseket tegyen az óraátállítás eltörlésére. Ennek érdekében közvéleménykutatást indítottak az EU lakossága körében, hogy kiderüljön, mekkora a támogatottsága az évenkénti kétszeri óraállítás megszüntetésének. Mint ismert, itthon a Jobbik az egyetlen párt, amelyik ezt a Parlament előtt is kezdeményezte. Álláspontunk szerint ez egy indokolatlan és durva beavatkozás az emberek egészségébe, valós előnyei ma már nincsenek, ezért mielőbb el kell törölni. Határozati javaslatunkat a Fidesz megakasztotta, így nem kerülhetett elfogadásra. Felszólítjuk az idők szavát nem értő kormánypártot, hogy a legnagyobb ellenzéki erő jelenleg is a Ház előtt fekvő javaslatát támogatva, legyünk mi az első EU tagállam, aki határozatban mondja ki, nem kér az óraátállításból.

Dr. Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december