Híreink

Ezért van óriási pedagógushiány az országban

2017-09-22 08:01
-A +A
 
Elsősorban azért alakult ki pedagógushiány Magyarországon, mert a kormány sem szakmailag, sem pénzügyileg, sem politikailag nem kezeli súlyának megfelelően az oktatást - mondta Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés oktatásért is felelős bizottságának jobbikos elnöke közölte, a pártja szerint önálló oktatási minisztériumra lenne szükség vagy legalábbis arra, hogy ne egy óriás minisztérium keretében, kizárólag államtitkári szinten működjön ez a stratégiai ágazat.
    
Dúró Dóra emlékeztetett: 2018 januárjától egy főiskolát végzett kezdő tanár fizetése mindössze bruttó 2200 forinttal lesz magasabb, mint a garantált bérminimum, így ez a helyzet önmagában hordozza azt, hogy pedagógushiány lesz.
 
Közölte: a Jobbik kormányra kerülve olyan minisztériumi struktúrát fog felállítani, amelyben az oktatás megkapja a méltó helyét, a pedagógusok életpályamodelljét úgy alakítják át, hogy a pedagógusok fizetése elérje a diplomás átlagbért, a szakmai kritériumokat pedig a szakmával egyeztetve, javaslataik figyelembevételével alkotják meg. A pedagógushiány enyhítésére Dúró Dóra azt javasolta, hogy az oktatási kormányzat tegye lehetővé a nyugdíjas pedagógusok visszafoglalkoztatását.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március