Híreink

A felelősség a Quaestor-koalícióé

2015-03-30 21:47
-A +A
Elfogadhatatlan, hogy sem Matolcsy György, sem Szijjártó Péter nem jelent meg a Vállalkozásfejlesztési Bizottság mai ülésén - szögezte le Volner János.
A politikus elmondta: Matolcsynak a felügyeleti szervként is funkcionáló MNB elnökeként, Szijjártónak pedig miniszterként súlyos felelőssége van a brókerbotrányban. Ezért szerették volna mindkettejüket meghallgatni, de végül egyikük sem állt a bizottság rendelkezésére. 
 
Emlékeztetett: a Jobbik 2010-ben több mint húsz olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésben, amely szigorította volna a pénzintézetek ellenőrzését és szűkítette volna "a csaló brókerek és bankárok mozgásterét". Ezeket az MSZP és a Fidesz együtt szavazta le. Tóbiás József vagy Gőgös Zoltán együtt nyomta meg a "nem" gombot Rogán Antallal. Így a  felelősség a baloldal és a Fidesz "Quaestor-koalícióját"terheli. 
 
Volner felidézte, hogy a rendszerváltás óta egyetlen bankbotrányt sem követett elszámoltatás és igazi felelősségre vonás. Emögött pedig az áll, hogy az elmúlt 25 évet meghatározó pártok mindegyike érintett volt ezekben, ezért egyiküknek sem állt érdekében, hogy fény derüljön a teljes igazságra. Hozzátette: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Kulcsár-ügyben 2003 óta nem zárult le az eljárás. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Sem képviselőink, sem hozzátartozóik, sem az érdekeltségükbe tartozó gazdasági társaságok nem tartottak, és így nem is v
A Jobbik meglepetéssel értesült arról, hogy a Quaestor-ügyben súlyosan érintett baloldali pártok nem tartanak igényt az
MTI Fotó: Kovács Tamás
Volner szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Quaestor-botrány egyre inkább dagad, egyre inkább maga alá te

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július