Feljelentést tesz és választási kifogást is benyújt a Jobbik a dunakeszi önkormányzat megbízásából dolgozó aláírásgyűjtők ügyében

2018-03-05 12:34

A mai napon választási kifogást nyújtottunk be a dunakeszi székhelyű választókerületi választási bizottsághoz a sajtóban nyilvánosságra kerülő hangfelvétel miatt, mely szerint a dunakeszi önkormányzat megbízásából gyűjtöttek aláírásokat Tuzson Bencének és a Fidesznek, a választási kampány során.

A választási bizottság döntését bár megvárjuk, azonban a Jobbik nem sokat vár egy olyan választási bizottságtól, melynek választott tagjai között többségben vannak olyan személyek, akik korábban, hasonló feladatuk ellátása során olyan választási bizottságnak voltak tagjai, melyet saját magát, testületként is elmarasztalt a felettes szerv – éppen választási jogsértésért. Jelenlegi összetételében a választási bizottság elfogulatlan döntésére azért sem számítunk, mivel tagjai időközben kiegészültek a Fidesz delegáltjával, dr. Turi Györggyel, aki korábban Tuzson Bence ügyvédi irodájának az alkalmazásában állt, jelenleg pedig annak tulajdonosa, éppen Tuzson Bence helyett.

Többek között ezért is a választási kifogás benyújtásán túl a nyomozó hatóságnál is feljelentést teszünk a hangfelvétel ügyében.

Varga Zoltán Péter, országgyűlési képviselőjelölt

"Ez a törvény illegitim"
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a nemzetközi sajtó magyarországi képviselői előtt, angol nyelven is bemutatta „Biztonságos Európát, szabad Magyarországot!” című európai választási programját.

2018 december