Feljelentést tett a Jobbik a Mátrai Erőműnél történtek miatt

2019-11-28 18:15

Az elmúlt egy hétben számos információ keringett a sajtóban arról, mi is történhetett pontosan a Mátrai Erőműnél. Azonban a mai napig nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta a szennyeződést, amelytől több dolgozó rosszul lett, és a Bene patak is – amely a Tarnába, az a Zagyvába, onnan pedig a Tiszába ömlik – minden jel szerint súlyosan szennyeződhetett. Feltételezhetően a szomszédos keményítő gyár nem megfelelő működése járhatott közre, ami nem mellesleg az erőművel egyetemben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

Elfogadhatatlan, hogy a lakosságot a mai napig nem tájékoztatták megfelelően, hiszen semmilyen instrukciót nem kaptak arra vonatkozóan, hogy mit szabad és mit nem szabad tenniük! Felháborító, hogy egy nappal az egyetlen hivatalos lakossági fórum előtt, megkeresésünkre az erőmű vezetése még tagadta a történteket! Éppen ezért Dudás Róbert, Nunkovics Tibor és Stummer János országgyűlési képviselők feljelentést tettek a Heves Megyei Főügyészségen emberi egészség- és természetkárosítás miatt.

Nem fogjuk annyiban hagyni, hogy a felelősök mindenféle következmények nélkül megússzák!

Jobbik Magyarországért Mozgalom

2019 december