Híreink

Fellélegezhet több tízezer diák

2019-02-06 18:18
-A +A

A Jobbik saját sikerének is tekinti azt, hogy a Kormány elhalasztja a felsőoktatási felvételi eljáráshoz szükséges kötelező nyelvvizsga bevezetését. Az elmúlt években számos eszközzel küzdöttünk a 2020-as céldátum eltolásáért. Parlamenti és bizottsági felszólalások sorával, országgyűlési határozati javaslattal, majd 2018 decemberétől az Ifjúsági Tagozatunk országos kampánnyal és aláírásgyűjtéssel küzdött azért, hogy ne záruljanak be az egyetemek, főiskolák kapui a magyar fiatalok tízezrei előtt.

A Kormány eredeti terveinek megvalósulása esetén anyagi alapú diszkrimináció jönne létre a továbbtanulni vágyók között, hiszen sokaknak azért okoz gondot a nyelvvizsga megszerzése, mert az elégtelen iskolai felkészítés mellett nem engedhetik meg maguknak a drága különórák és nyelvkurzusok megfizetését. A Jobbik mindig is kiállt a nyelvoktatás fontossága mellett. Éppen ezért határozott álláspontunk, hogy a követelmények felállítása előtt meg kell teremteni az azok teljesítéséhez szükséges feltételeket. 

A Jobbiknak, mint legerősebb ellenzéki pártnak kidolgozott programcsomagja van a nyelvtanulás fejlesztésére, mivel a XXI.században nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni, illetve az ország versenykésességéhez is elengedhetetlen. Bízunk benne, hogy a Fidesz nem csak az elhalasztásra vonatkozó követelésünket, hanem a nyelvoktatást célzó javaslatainkat is mielőbb megvalósítja. 

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július