Fellélegezhet több tízezer diák

2019-02-06 18:18

A Jobbik saját sikerének is tekinti azt, hogy a Kormány elhalasztja a felsőoktatási felvételi eljáráshoz szükséges kötelező nyelvvizsga bevezetését. Az elmúlt években számos eszközzel küzdöttünk a 2020-as céldátum eltolásáért. Parlamenti és bizottsági felszólalások sorával, országgyűlési határozati javaslattal, majd 2018 decemberétől az Ifjúsági Tagozatunk országos kampánnyal és aláírásgyűjtéssel küzdött azért, hogy ne záruljanak be az egyetemek, főiskolák kapui a magyar fiatalok tízezrei előtt.

A Kormány eredeti terveinek megvalósulása esetén anyagi alapú diszkrimináció jönne létre a továbbtanulni vágyók között, hiszen sokaknak azért okoz gondot a nyelvvizsga megszerzése, mert az elégtelen iskolai felkészítés mellett nem engedhetik meg maguknak a drága különórák és nyelvkurzusok megfizetését. A Jobbik mindig is kiállt a nyelvoktatás fontossága mellett. Éppen ezért határozott álláspontunk, hogy a követelmények felállítása előtt meg kell teremteni az azok teljesítéséhez szükséges feltételeket.

A Jobbiknak, mint legerősebb ellenzéki pártnak kidolgozott programcsomagja van a nyelvtanulás fejlesztésére, mivel a XXI.században nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni, illetve az ország versenykésességéhez is elengedhetetlen. Bízunk benne, hogy a Fidesz nem csak az elhalasztásra vonatkozó követelésünket, hanem a nyelvoktatást célzó javaslatainkat is mielőbb megvalósítja.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Jakab Péter Facebook-bejegyzése.
13 milliárd forintot, amit az Uniótól reméltek ezekhez a beruházásokhoz, magyar költségvetési forrásokból, a magyar adófizetők pénzéből kell fedezni.

2019 február