A Fidesszel azonnal elszalad a ló, ha közpénzt szimatolnak

2018-04-05 21:35

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató tartott Szilágyi György országgyűlési képviselő, illetve ifjabb Bozsik József, az ismert fogathajtó szakember és Pest megye 9. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje az újabb fideszes korrupciós botránnyal kapcsolatban.

Szerdán a hvg.hu írta meg, hogy a fideszes államtitkár, Czerván György veje, ifjabb Galbács Ferenc egyedül használ egy tápiószentmártoni lovardát, amit azonban a pályázat szerint elvileg oktatási célra, gyerekeknek újítottak fel 45 millió forintnyi uniós pénzből.

Bozsik szerint nem egyszerűen a közvilágítást lopták el, vagy egy stadiont építettek, és lopták el a beruházás nagy részét, hanem egy egész oktatási intézményt, amelyre azonban nagy szükség lenne. Fideszes körök Bozsikot éppen azért próbálták korábban sportszakemberként teljesen ellehetetleníteni, és sarokba szorítani, mert kritizálta azt, hogy miként újították fel Mészáros Lőrincék a Lipicai Lovasközpont-beruházás keretében 1,9 milliárdért a szilvásváradi fedeles lovardát.

A jobbikos képviselőjelöltté vált Bozsik elmondta: jelenleg csak az igazgatók, az államtitkárok, illetve kormányközeli vejek, szeretők és barátok használatát szolgálja a tápiószentmártoni lovarda.

Az N1TV a helyszínen járt, illetve megpróbálta Czerván Györgyöt reagáltatni egy tápióbicskei rendezvényen. Az államtitkár viszont nem akart nyilatkozni, mert állítása szerint „sorosbérencekkel” nem foglalkozik.

alfahir.hu - jobbik.hu

Tegnap a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Jobbik azon fellebbezését, mely szerint nem született a törvényes határidőn belül végeredmény Miskolc 1. számú választókerületében.
A Magyar Villamos Műveknek (MVM) ki kell adnia a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forintos támogatását érintő minden dokumentumot.

2018 április