A Fidesz akar dönteni, ki és mennyiért vehet földet

2018-11-26 18:33

Egy új kormánypárti törvénymódosítás értelmében a jövőben még nagyobb hatalmat kap a Fidesz Agrárkamarája. A termelőkre erőltetett tagdíj, sikkasztási ügyek, szakmaiatlan döntések és a botrányos kamarai választások után tovább terjeszti hatalmát az Agrárkamara. Most arra készülnek, hogy az önkormányzatokat és a bíróságokat kiiktatva egyes egyedül a saját embereiből megválasztott szűk bizottságok dönthessenek arról, ki, kinek és mennyiért adhat el termőföldet. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a kamara teljes vezetése a Fidesz megbízható, belsős emberiből áll, akik eddig sem a pártatlan döntéseikről voltak híresek. Amennyiben a jelenlegi formájában megy át a parlamenten a javaslat, a Fidesz földesúri rendszere korlátlan hatalomra tesz szert a magyar vidéken. A Jobbik minden eszközzel tiltakozik a módosítás ellen és - ha elfogadják - az Alkotmánybírósághoz fordul.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, a mezőgazdasági bizottság alelnöke

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus