A Fidesz akar dönteni, ki és mennyiért vehet földet

2018-11-26 18:33

Egy új kormánypárti törvénymódosítás értelmében a jövőben még nagyobb hatalmat kap a Fidesz Agrárkamarája. A termelőkre erőltetett tagdíj, sikkasztási ügyek, szakmaiatlan döntések és a botrányos kamarai választások után tovább terjeszti hatalmát az Agrárkamara. Most arra készülnek, hogy az önkormányzatokat és a bíróságokat kiiktatva egyes egyedül a saját embereiből megválasztott szűk bizottságok dönthessenek arról, ki, kinek és mennyiért adhat el termőföldet. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a kamara teljes vezetése a Fidesz megbízható, belsős emberiből áll, akik eddig sem a pártatlan döntéseikről voltak híresek. Amennyiben a jelenlegi formájában megy át a parlamenten a javaslat, a Fidesz földesúri rendszere korlátlan hatalomra tesz szert a magyar vidéken. A Jobbik minden eszközzel tiltakozik a módosítás ellen és - ha elfogadják - az Alkotmánybírósághoz fordul.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, a mezőgazdasági bizottság alelnöke

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

2019 december