A Fidesz az Országgyűlésben leszavazta, a fővárosi közgyűlésbe napirendre se vette

2018-11-14 20:25

Nemzetpolitika a la Fidesz.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője szerdai sajtótájékoztatóján közölte: miután a Fidesz az Országgyűlésben leszavazta, hogy 2020 legyen Trianon-emlékév, most a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége még napirendre sem vette.

Mivel erre lehetőség van, ezért a Jobbik megkísérli még egyszer napirendre tenni az előterjesztését, mert mind mondta: "Nem lehet azt megengedni, hogy Magyarország, illetve Budapest, a magyarok fővárosa ne emlékezzen meg a magyarság legnagyobb tragédiájáról, Trianonról, annak száz éves évfordulójáról."

Tokody Marcell szerint különösen veszélyes, hogy a kormány nem támogatta az emlékévet, hiszen miközben Románia nemcsak, hogy évente megemlékezik az 1918-as egyesülésről, hanem minden létező nemzetközi fórumot felhasznál arra, hogy elmondhassa, Erdély Románia része és az is marad.

A jobbikos képviselő emlékeztetett: a helyi magyarság a mai napig jogfosztottságban, autonómia törekvéseik pedig süket fülekre találnak.

"Eközben a magát nemzetinek mondó magyar kormány még csak meg sem kíván emlékezni a gyalázatos békediktátumról".  - mondta.

Az ellenzéki párt tehát újra benyújtja a javaslatot, mert mint a politikus mondta: "A Jobbik minden esetben arra presszionálja a Fideszt, minden lehetséges fórumon szerezzen érvényt az elszakított területeken élő magyar véreink képviseletének."

alfahir.hu - jobbik.hu

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december