Híreink

A Fidesz egy képzeletbeli csillagkapun túlról festi át a valóságot, míg a Jobbik élhető magyar jövőt teremtene

2019-07-18 15:51
-A +A
 
Amíg a Fidesz olyan nonszensz dolgokkal szórakoztatja magát, hogy metróvá hazudja a szentendrei HÉV-et, addig a Jobbik egy komplett jövőépítési csomagot tett le az asztalra - mondta budapesti sajtótájékoztatón a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel.
 
A jobbikos képviselő kiemelte, hogy a kormánypártnak úgy tűnik sokkal fontosabb, hogy egy képzeletbeli "csillagkapun" túlról "valóságátfestést" vigyen végbe, mint hogy támogassa például a Jobbik által benyújtott olyan költségvetési javaslatokat, amelyek nem kedvezményes vagy "visszaélésekkel tarkított" hitelekkel, hanem érdemi lehetőségekkel javítanának a magyar családok helyzetén.
 
Z. Kárpát szerint a Fidesz sem az otthonápolási díj emeléséről, sem a kis- és középvállalkozások béremelésének könnyítéséről, sem a bérlakásépítési program elindításáról nem akar hallani, helyette saját álomvilágában él, és médiadiktatúráján keresztül a magyar társadalmat is ebbe akarja belekényszeríteni.
 
A Jobbik alelnöke kiemelte, hogy pártja külön keretet biztosítana az elvándorolt magyarok hazatérésének elősegítésére, ám a kormány szerint ez a probléma sem létezik, sőt szerintük sokkal több magyar tér haza, mint amennyi külföldre kényszerül.
 
Az ellenzéki honatya arra is emlékeztetett, hogy a Jobbik az idegenrendészeti adó átalakításával gátat vetett volna annak, hogy a multicégek külföldi, többségében ukrán vendégmunkásokkal törjék le az amúgy is alacsony hazai béreket, illetve okozzanak az eddiginél is súlyosabb társadalmi-demográfiai problémákat.
 
Kérdésre válaszolva Z. Kárpát kijelentette, hogy mintegy 600 milliárd forintnyi "homályos vagy teljesen értelmetlen" tételt találtak elgondolásaik megvalósítására a jövő évi költségvetésben.
 
Szerinte ezek mind olyan tételek, amelyek vagy a kormányzati "piramisépítésekhez" vagy minisztériumok nem bérjellegű, közelebbről megvizsgálva indokolatlannak mondható kiadásaihoz kapcsolódnak.
 
További lehetséges megoldásként említette, hogy a multicégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása révén emelni lehetne a magyar dolgozók munkabérét és a költségvetés bevételeit.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december