Híreink

A Fidesz és az MSZP nagykoalícióban játssza külföldi kézre a mezőkövesdi repülőteret?

2013-11-26 16:56
-A +A

A mezőkövesdi repülőtér öt éve húzódó ügye mögött a Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP földspekulációja állhat, melynek célja, külföldi kézre játszani a nagy értékű ingatlanvagyont.

Erről Jakab Péter miskolci önkormányzati képviselő és Dr. Bóta Mihály, a Jobbik mezőkövesdi alelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje beszélt szerdán, Miskolcon. Mint mondták, a repülőteret Mezőkeresztes önkormányzata mellett Mezőkövesd fideszes és Miskolc szocialista városvezetése még 2008-ban adta bérbe 100 évre (!) egy ír tulajdoni hátterű cégnek elvileg azzal a céllal, hogy az épülő repülőtér lendületet adjon a térség gazdaságának. A fejlesztésből azóta sem valósult meg semmi, a Jobbik szerint nem véletlenül: a valós cél nem a fejlesztés, hanem az ingatlan külföldi kézre játszása lehetett.

Mindezt azzal indokolták, hogy a mezőkövesdi Fidesz és a miskolci MSZP olyan feltételekkel adta bérbe a területet, amely nem számonkérhető: a bérlőnek 7 nagyberuházást kellene megvalósítania, mindezt 100 év alatt. Eközben a bérbeadó önkormányzatoknak fejlesztésre alkalmas állapotban kellett volna átadniuk a területet, amit valószínűleg nem teljesítettek. Hangsúlyozták azt is, az önkormányzatok esetleges szerződésszegésének rendkívüli felmondás esetén komoly következményei lehetnek: az ír vállalat kötbért követelhet, és maga döntheti el, hogy ezt pénzben kéri, vagy inkább megszerzi a repülőtér kizárólagos tulajdonjogát. Legalábbis ez derül ki a Jobbik által megszerzett bérleti szerződésből, amit a párt politikusai szerint „magyar ember nem írhatott volna alá”.

Mint mondták, a Jobbik több hónapos vizsgálódását követően a repülőtér vitás kérdéseiről a miskolci közgyűlés múlt héten tárgyalt, a mezőkövesdi pedig most veszi napirendre. Az előterjesztésekben már szerepel a rendkívüli felmondás lehetősége is, hivatkozva arra, hogy a bérlő eddig egyetlen forint bérleti díjat sem fizetett. Ha ez bekövetkezik, és kiderül az önkormányzatok szerződésszegése, már csak egy kis papírmunka, és a repülőtér külföldi kézre is kerül, tették hozzá. Szerintük ezek után nyilvánvaló, hogy a magyar földet nemcsak a külföldiektől kell megvédeni, de az őket kiszolgáló Fidesz-MSZP nagykoalíciótól is. 

 

jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A vasárnapi időközi választáson fog kiderülni, hogy ez az egy egy elleni küzdelem 2022-ben sikeres lehet-e.
Ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február