Híreink

"A Fidesz fél a nép akaratától"

2019-01-05 19:18
-A +A
 
Fellebbez a Jobbik Nemzeti Választási Bizottság döntése ellen, miután a testület fideszes többsége gyakorlatilag érdemi indoklás nélkül lesöpörte az asztalról a Jobbik népszavazási kezdeményezését.
 
Pintér Tamás szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz fél a nép akaratától, ezért nem engedte, hogy népszavazást tartsanak a kérdésben.
 
"Küzdöttünk a parlamentben, az utcán, a Kossuth téren, Áder János rezidenciája előtt és a vidéki városokban. Minden törvényi lehetőséget megragadtunk, hogy a rabszolgatörvényt visszavonassuk" - mondta a politikus. Hozzátette: kettő kérdést adtunk be, azért, hogy a magyar munkavállalók dönthessenek a saját sorsukról, ne pedig a Fidesz a multinacionális cégek utasítására.
 
"Meg akartuk kérdezni a magyar embereket, hogy akarnak-e 400 óra túlórát, szeretnék-e, ha csak három év múlva kelljen elszámolni munkaidőkeretükkel". A jobbikos képviselő szerint a Nemzeti Választási Bizottság egy egészen nevetséges választ adott: "azért utasították el, mert nem egyértelműek a kérdések."
 
"Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon? Mi nem egyértelmű abban, hogy az emberek a munkahelyük helyett az otthonukban, a családjuk körében akarják tölteni a szabadidejüket?"
 
Pintér szerint ezekre a kérdésekre egyértelmű válasz jött volna, ahogyan egyértelmű az is, hogy az NVB miért jutott erre a döntésre.
 
"Azért, mert a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, a Fidesz pedig fél a nép akaratától."
 
A Jobbik ezt a döntést egy felülről érkező, arrogáns döntésnek tartja. Hozzátette: a Jobbik mind a parlamentben, mind a utcán tovább fog küzdeni azért, hogy ezt a rabszolgatörvény visszavonják.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július