"A Fidesz fél a nép akaratától"

2019-01-05 19:18

Fellebbez a Jobbik Nemzeti Választási Bizottság döntése ellen, miután a testület fideszes többsége gyakorlatilag érdemi indoklás nélkül lesöpörte az asztalról a Jobbik népszavazási kezdeményezését.

Pintér Tamás szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: a Fidesz fél a nép akaratától, ezért nem engedte, hogy népszavazást tartsanak a kérdésben.

"Küzdöttünk a parlamentben, az utcán, a Kossuth téren, Áder János rezidenciája előtt és a vidéki városokban. Minden törvényi lehetőséget megragadtunk, hogy a rabszolgatörvényt visszavonassuk" - mondta a politikus. Hozzátette: kettő kérdést adtunk be, azért, hogy a magyar munkavállalók dönthessenek a saját sorsukról, ne pedig a Fidesz a multinacionális cégek utasítására.

"Meg akartuk kérdezni a magyar embereket, hogy akarnak-e 400 óra túlórát, szeretnék-e, ha csak három év múlva kelljen elszámolni munkaidőkeretükkel". A jobbikos képviselő szerint a Nemzeti Választási Bizottság egy egészen nevetséges választ adott: "azért utasították el, mert nem egyértelműek a kérdések."

"Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon? Mi nem egyértelmű abban, hogy az emberek a munkahelyük helyett az otthonukban, a családjuk körében akarják tölteni a szabadidejüket?"

Pintér szerint ezekre a kérdésekre egyértelmű válasz jött volna, ahogyan egyértelmű az is, hogy az NVB miért jutott erre a döntésre.

"Azért, mert a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, a Fidesz pedig fél a nép akaratától."

A Jobbik ezt a döntést egy felülről érkező, arrogáns döntésnek tartja. Hozzátette: a Jobbik mind a parlamentben, mind a utcán tovább fog küzdeni azért, hogy ezt a rabszolgatörvény visszavonják.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tovább építkezik a vidék Magyarországán.
A népszavazás nem egy álságos kezdeményezés, mint a nemzeti konzultáció, ahol csak egy válasz lehetséges és az mindig megegyezik a kormány propagandájával.

2019 január