A Fidesz-KDNP leszavazta a családtámogatások bővítését

2017-11-30 15:45

A Jobbik újra benyújtja a parlamentnek azokat a családtámogatási elképzeléseit, amelyeket a Fidesz és a KDNP képviselői leszavaztak - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.

A jobbikos országgyűlési képviselő pártja tizenkét pontból álló csomagjából idézve az inflációkövető családtámogatási rendszert, a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának öt százalékra csökkentését, a bérlakásépítési programot, a bölcsődei gondozási díjak eltörlését, az édesanyák munkaerőpiacra való visszatérésének elősegítését, a főállású szülőség jogintézményének bevezetését, a négygyermekes családmodell népszerűsítését és a szülőtámogatási életjáradék bevezetését említette.

A képviselő úgy fogalmazott: a kormánypártok korábban ötpárti nyilatkozatban vállalták, hogy támogatják ezeket a javaslatokat. Ezzel arra utalt, hogy 2013-ban a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére létrejött ötpárti nyilatkozat aláírói vállalták: mind kormányon, mind ellenzékben támogatni fogják a népesség növelését célzó javaslatokat. Kiemelte, hogy Rogán Antal fideszes és Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezetőként is aláírta a dokumentumot.

A probléma azóta egyre nagyobb lett, a KSH legfrissebb adatai szerint 2017-ben felgyorsult a népességfogyás és az ezer lakosra jutó élve születések száma sem nőtt - közölte. Dúró Dóra egyúttal az Iránytű Intézet 2015. januári, ezer ember megkérdezésével készült felmérésére hivatkozva azt mondta, a megkérdezettek 59 százaléka egyetértett azzal, hogy a népességfogyás a magyarság legnagyobb problémáinak gyökere. Hozzátette, hogy a válaszadók 78 százaléka szerint a kormányzat családpolitikai intézkedései nem elegendőek a válság kezeléséhez.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elítéli Donald Trump amerikai elnök döntését.
Köszönjük mindenkinek a szolidaritás kinyilvánítását és az anyagi támogatását.

2017 december