A Fidesz kétszer lop a magyaroktól

2018-06-14 15:40

Tavaly novemberben 48 EU-s pályázatot tekintettek át az Európai Bizottság auditorai, melyekből 44 nem ment át ezen a vizsgálaton. Ez alapján 100-150 milliárd forint értékű büntetést kaphat Magyarország. Az érintettek között találjuk Mészáros Lőrinc cégeit és Bajkai István fideszes képviselő ügyvédi irodáját.

A Jobbik évek óta beszél arról, hogy az uniós források nagyobb része egy szűk, kormányközeli körhöz kerül, jelentős túlárazások és a valódi versenyt lehetetlenné tevő feltételek mellett. Bár pontosan nem tudjuk, milyen rendellenességeket találtak az ellenőrzések során, valószínűsíthető, hogy a fent említetteknek köze van a büntetéshez.

A Fidesz-kormány a törvényesített korrupció gyakorlatával lefölözi az uniós pénzeket, így kevesebb jut el azokból a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, a magyar adófizetőkhöz. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Mészáros Lőrinc egymaga képes lenne kifizetni ezt a büntetést. Ugyanakkor ne legyenek kétségeink afelől, hogyha a büntetés befizetéséhez érkezünk, az is a magyarok zsebéből fog megtörténni, ezzel másodszor is meglopják őket.

A jelenlegi gyakorlattal szemben a Jobbik egy átláthatóbb, a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati rendszerben érdekelt, hiszen így érhető el a magyar gazdaság hosszú távú megerősödése és a magyarok életszínvonalának emelkedése.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október