A Fidesz leszavazta a migránsmentes Miskolcot

2018-03-06 10:50

Egy nappal azután, hogy Orbán Viktor migránsok beköltözésével fenyegette meg Miskolcot, a város közgyűlésének fideszes politikusai a DK-val együtt leszavazták a Jobbik javaslatát arról, hogy Miskolc ne fogadja be Orbán migránsait.

A javaslatot benyújtó Jakab Péter keddi tájékoztatóján elmondta, Kriza Ákos polgármester még januárban beszélt arról, hogy az Orbán Viktor által beengedett menekültek erősítik hazánkat. Azóta kiderült, Orbán migránsai között bűnözők is vannak. Ezután nyújtott be a Jobbik frakcióvezetője, országgyűlési képviselőjelöltje határozati javaslatot arról, hogy Miskolc ne fogadjon be migránsokat, a javaslatot azonban a Fidesz és a DK leszavazta.

Kriza Ákos azzal védekezett, hogy Miskolc csak akkor lenne veszélyben, ha beengednék a migránsokat az országba. Jakab ennek kacspán emlékeztetett: a Fidesz eddig titokban 2300-at, pénzért pedig további 20 ezret engedett be.

Látva a mostani szavazást, és Orbán fenyegetőzését, Miskolc nem lélegezhet fel, április 8-án azonban lesz egy másik szavazás, ahol, ha a Jobbik győz, Orbán és a migránsai mennek, a kerítés pedig marad, határőrséggel megerősítve, közölte Jakab Péter. Hozzátette: Miskolcnak nem a Fidesz által beengedett migránsokra, hanem a Fidesz által elüldözött magyarokra van szüksége.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból.
Az alapszervezet létszáma a választások óta nemhogy csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, tovább nőtt.

2018 június