Híreink

A Fidesz miért tartja egy 16 milliárdos stadionberuházás élén Czeglédy Csabát?

2017-07-22 07:46
-A +A
Ezt szeretné tudni a Jobbik, amelynek képviselői Szilágyi György országgyűlési képviselő és Balassa Péter szombathelyi önkormányzati képviselő pénteken sajtótájékoztatót tartottak.
 
A Jobbik szerint egy ilyen volumenű, szombathelyi beruházás Felügyelőbizottságának nem lehet egy olyan ember az elnöke - politikai, gazdasági, jogi és morális szempontból sem - aki korábban már adócsalásért volt elítélve most pedig 3 milliárdos költségvetési csalásért tartják előzetesben "aranyrúddal a zsebében".
 
A Jobbik azonnali hatállyal újra megteszi azon javaslatát, hogy az MSZP elítélt politikusát és képviselőjét, Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédjét azonnali és rendkívüli közgyűléssel hívja vissza Felügyelőbizottság elnöki pozíciójából és kezdeményezze összeférhetetlenségi és méltatlansági eljárás megindítását Czeglédy Csaba ellen.
 
A gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy - a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő - szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek nem végeztek érdemi tevékenységet.
 
A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt - a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett - az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte. Korábban az üggyel összefüggésben egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Hogyan lelhetnénk meg méltó helyünket Európában? A magyar nemzeti oldal egészen a legutóbbi időkig komoly problémával szembesült ezen a téren.
Csütörtökön kora reggel ismét megpróbáltak megfosztani otthonától egy soroksári idős asszonyt, aki már kétszeresen is kifizette banki adósságát, mégis ráküldték a végrehajtót.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember