Híreink

A Fidesz szerint egy borsodi feleannyit ér?

2017-10-11 11:13
-A +A

Ezt a kérdést tette fel Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miután a KSH legfrissebb adatai szerint egyes ágazatokban már kétszeres a bérkülönbség a főváros és Borsod között.

Az erről tartott szerdai sajtótájékoztatón Jakab Péter közölte: a fővárosiak száz, a győriek ötvenezerrel kapnak többet átlagosan ugyanazért a munkáért, mint egy borsodi, miközben például az egészségügy területén a borsodiak 88 ezres átlagkeresete pontosan feleannyi, mint fővárosi kollégáiké.

A bérunió az országon belüli bérkülönbségeket is orvosolná, a Fidesz mégsem támogatja, mondván, az itt élők kevesebbek is beérik – emlékeztetett Jakab Péter Kövér László szavaira, majd feltette a kérdést: a Fidesz helyi képviselője, Csöbör Katalin szerint is be kell érnie egy borsodi dolgozónak feleannyival, mint egy budapestinek?

A Jobbik szerint egyenlő munkáért egyenlő bár jár, ezért a kormányváltó párt politikusa arra kérte a Fidesz képviselőjét, ahelyett hogy színes szagos semminek nevezi a béruniót, ezzel is lenézve a dolgozók élni akarását, tegye félre a pártpolitikát, és támogassa a béruniót, hogy a borsodiak is a saját szülőföldjükön boldogulhassanak.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március