Híreink

A Fidesz szerint nem probléma, ha a médiumok tudatosan hazudnak

2017-09-26 14:52
-A +A

A Jobbik a kormánypártokhoz köthető lapokkal szemben eddig több mint hetven sajtópert nyert meg, azonban a jogerős bírósági ítéletek sem teszik lehetővé, hogy az igazunkat érvényesítsük, ugyanis ezeket egyre többször veszik semmibe az érintett sajtótermékek. Ebben élen jár a Magyar Idők és a Ripost, ezek a lapok kiemelten kerülik a jogkövető magatartást. Mindezek miatt a nemzeti néppártnak végrehajtásokat kell indítania, amelyek akár hónapokig is elhúzódhatnak.

A Jobbik ennek a tarthatatlan helyzetnek a felszámolása érdekében törvénymódosítást nyújtott be, amelyben szigorúbban büntetné azokat a sajtóorgánumokat, amelyek szándékosan semmibe veszik a bírósági ítéleteket, és naponta öt- és ötvenmillió forint közötti bírság kiszabását tette volna lehetővé a szabályszegőkkel szemben.

A médiáért is felelős Kulturális Bizottság mai napirendjén szerepelt a javaslat, de a Fidesz szerint minden mehet így tovább, a javaslatot nem támogatták. Ebből is látszik, hogy a kormánytöbbség egyértelműen azok oldalára állt, akik folyamatosan hazudnak, és a jogerős bírósági ítéleteket sem hajtják végre.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március