Híreink

A Fidesz "szolgasorban tartja" a közszolgálati dolgozókat

2017-08-28 20:40
-A +A
 
A Jobbik szerint a közszolgálati dolgozók nemcsak megalázóan alacsony bérük miatt vannak kiszolgáltatott helyzetben, hanem azért is, mert a kormányzat, visszaélve munkáltatói szerepkörével, törvénytelenül kihasználja és felhasználja őket "politikai komisszárjain" keresztül - mondta Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
 
A Jobbik képviselője felidézte: a közhivatalokban dolgozók egy hete munkalassító demonstrációt folytatnak annak érdekében, hogy a fideszes kormányzat végre hallgassa meg őket, és érdemben rendezze a bérüket.
 
Hangsúlyozta: a Jobbik parlamentbe jutása óta követeli, hogy a köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla szerinti juttatások jelentősen emelkedjenek, azonban a közszolgák kétharmada jelenleg is garantált bérminimumot kap.
 
Szerinte ez azt mutatja, hogy a Fidesz-kormány valójában "szolgasorban" tartja őket, és azt a 2008-as IMF-paktumot hajtja végre, amelyet még a Gyurcsány-kormány kötött meg. Ez az MSZP-Fidesz nagykoalíció, amiről kevés szó esik, de a legkézzelfoghatóbb valóság ma Magyarországon – fogalmazott.
 
Hegedűs Lorántné egy volt Somogy megyei kormányhivatali vezető sajtónyilatkozatát felidézve úgy vélte: a közigazgatásban ma nem a szaktudás és a törvényesség, hanem a "fortélyos félelem igazgat", hiszen a kormányzati kinevezettek számára egyetlen elvárás a feltétlen párthűség.
 
Megjegyezte: "kommunizmusba oltott feudalizmus" az az államforma, amelyet az Orbán-rendszer megteremtett Magyarországon.
 
A Jobbik politikusa felszólította a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért is felelős minisztert, Lázár Jánost, hogy adjon számot arról, miként valósulnak meg a kötelező előírások a közigazgatási szervek vezetői állásai esetében. Hangsúlyozta: a Jobbik-kormány egy igazságos, élhetőbb és biztonságos Magyarország megteremtése érdekében nem "beszélő szerszámként", hanem partnerként tekint majd a közigazgatás szakembereire.
 
A Jobbik szerint hatékony, költségtakarékos, demokratikus és pártsemleges közigazgatásra van szükség.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus