A Fidesz "szolgasorban tartja" a közszolgálati dolgozókat

2017-08-28 20:40

A Jobbik szerint a közszolgálati dolgozók nemcsak megalázóan alacsony bérük miatt vannak kiszolgáltatott helyzetben, hanem azért is, mert a kormányzat, visszaélve munkáltatói szerepkörével, törvénytelenül kihasználja és felhasználja őket "politikai komisszárjain" keresztül - mondta Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik képviselője felidézte: a közhivatalokban dolgozók egy hete munkalassító demonstrációt folytatnak annak érdekében, hogy a fideszes kormányzat végre hallgassa meg őket, és érdemben rendezze a bérüket.

Hangsúlyozta: a Jobbik parlamentbe jutása óta követeli, hogy a köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla szerinti juttatások jelentősen emelkedjenek, azonban a közszolgák kétharmada jelenleg is garantált bérminimumot kap.

Szerinte ez azt mutatja, hogy a Fidesz-kormány valójában "szolgasorban" tartja őket, és azt a 2008-as IMF-paktumot hajtja végre, amelyet még a Gyurcsány-kormány kötött meg. Ez az MSZP-Fidesz nagykoalíció, amiről kevés szó esik, de a legkézzelfoghatóbb valóság ma Magyarországon – fogalmazott.

Hegedűs Lorántné egy volt Somogy megyei kormányhivatali vezető sajtónyilatkozatát felidézve úgy vélte: a közigazgatásban ma nem a szaktudás és a törvényesség, hanem a "fortélyos félelem igazgat", hiszen a kormányzati kinevezettek számára egyetlen elvárás a feltétlen párthűség.

Megjegyezte: "kommunizmusba oltott feudalizmus" az az államforma, amelyet az Orbán-rendszer megteremtett Magyarországon.

A Jobbik politikusa felszólította a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért is felelős minisztert, Lázár Jánost, hogy adjon számot arról, miként valósulnak meg a kötelező előírások a közigazgatási szervek vezetői állásai esetében. Hangsúlyozta: a Jobbik-kormány egy igazságos, élhetőbb és biztonságos Magyarország megteremtése érdekében nem "beszélő szerszámként", hanem partnerként tekint majd a közigazgatás szakembereire.

A Jobbik szerint hatékony, költségtakarékos, demokratikus és pártsemleges közigazgatásra van szükség.

alfahir.hu - jobbik.hu

Jakab Péter Facebook-bejegyzése.
13 milliárd forintot, amit az Uniótól reméltek ezekhez a beruházásokhoz, magyar költségvetési forrásokból, a magyar adófizetők pénzéből kell fedezni.

2019 február