A Fidesz újra leszavazta a miskolciak béremelését

2018-03-23 15:34

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje azt javasolta, hogy Miskolc közgyűlése kezdeményezzen törvénymódosítást, kötelezve az állami cégeket arra, hogy egyenlő munkáért egyenlő bért adjanak, vagyis zárkóztassák fel a miskolciak bérét legalább a nyugat-dunántúli szintre. A Fidesz leszavazta.

A politikus az erről tartott sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet az Eurostat felmérésére, mely szerint a miskolciak kedvelik legkevésbé a munkájukat egész Európában legfőképp az alacsony bérszínvonal miatt, ami átlagosan százezer forinttal marad el a fővárostól.

Jakab Péter szégyenletesnek nevezte, hogy a Fidesz képviselői újra, immár sokadjára mondtak nemet a miskolciak fizetésemelésére, amit nem először kezdeményezett a Jobbik. Korábban a Fidesz arra hivatkozott, hogy a fizetések már eddig is rekordmértékben nőttek a városban, most azonban Kriza Ákos közönséges személyeskedéssel válaszolt, mondván, Jakab nem követelhet senkinek sem béremelést, mert „életében nem dolgozott” - idézte Kriza Ákos szavait Jakab Péter.

A Jobbik képviselője szerint ezzel a kijelentéssel Miskolc polgármestere megsértette a pedagógusokat, hiszen Kriza Ákos nagyon jól tudja, hogy a Jobbik politikusa éveken át tanított, ezt azonban úgy tűnik, a Fidesz nem tartja munkának, mint ahogy a képviselőséget sem, ami Jakab szerint nem meglepő azok után, hogy a Fidesz politikusai évek óta engedély nélkül elhagyják a közgyűlést, vagyis a munkahelyüket, ha ő szólal fel.

A politikus közölte, április 8-án Miskolcnak döntenie kell: nyugati vagy keleti béreket szeretnének, valódi politikai képviseletet vagy fideszes hatalmi arroganciát.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Tegnap a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Jobbik azon fellebbezését, mely szerint nem született a törvényes határidőn belül végeredmény Miskolc 1. számú választókerületében.
A Magyar Villamos Műveknek (MVM) ki kell adnia a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forintos támogatását érintő minden dokumentumot.

2018 április