Híreink

A fideszes álhírgyárak bojkottjára szólít fel a Jobbik

2018-11-26 15:07
-A +A
 
Ha már a Fidesz nem hajlandó megtisztítani a közéletet.
 
Tudatos tájékozódást kér a választóktól a legerősebb ellenzéki erő.
 
"A kormány nem csak megrendeli azokat, de busásan fizet is az álhírekért" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. Szerinte erre abból is következtetni lehet, hogy a kormánypárt a kulturális bizottság mai ülésén indoklás nélkül leszavazta az ellenzéki erő javaslatát.
 
Ennek értelmében a jövőben azok az orgánumok nem kaphattak volna állami támogatást, amelyek rendszeresen, de évente legalább háromszor, jogerős bírósági végzéssel igazolható módon valótlanságokat terjesztenek.
 
Jakab Péter emlékeztetett, hogy a Fidesz valószínűleg nem véletlenül mondott nemet erre a javaslatra, hiszen a Jobbik például immár 150-nél is több sajtópert nyert a fideszes médiumokkal szemben.
 
Felidézte, hogy a Fővárosi Törvényszék 2017-ben csak a Vona Gáborról terjesztett rágalmak és hazugságok miatt a Ripostot 14, az Origót 9, a Lokált pedig 8 alkalommal marasztalta el.
 
A szóvivő kifejtette, hogy állami hirdetéseken keresztül az ehhez hasonló propagandakiadványok csak tavaly 51 milliárd forinthoz jutottak, ami hirdetési bevételeiknek a 80-90 százalékát teszi ki. Jakab szerint a jobbikos javaslat értelmében azonban például egy Ripost-féle szennymédiumnak két lehetősége maradt volna: "vagy befejezi a hazudozást, vagy megszűnik".
 
A szóvivő a Fővárosi Törvényszék álláspontját is idézte az egyik sajtóper kapcsán, e szerint: "nincs létjogosultsága valótlan, kitalált tényeket állító, terjesztő, híresztelő újságírásnak".
 
Hozzátette: a mai szavazás fényében úgy tűnik, hogy a Fidesz képviselői ezzel nem értenek egyet, ők továbbra is milliárdokat akarnak pocsékolni az álhírek kitalálóira és terjesztőire.
 
Ezért a Jobbik közvetlenül a választókhoz fordul, és arra kérik őket, hogy a Fidesz támogatása nélkül is hajtsák végre a Jobbik törvényjavaslatát. Az ellenzéki párt közzé fogja tenni azoknak a médiumoknak a listáját, melyek a leszavazott javaslat értelmében nem lennének jogosultak közpénz-milliárdokra.
 
"Arra kérjük a választókat, hogy ezeket a médiumokat bojkottálják: ne nézzék, ne hallgassák, ne olvassák, az ingyenesen osztogatott kiadványokat pedig nyugodtan gyűjtsék össze, és dobják a szelektív hulladékgyűjtőbe" - mondta Jakab Péter, majd hozzátette: a Jobbik arra hívja föl az embereket, hogy tájékozódjanak tudatosan és minden szinten álljanak ellen a fideszes hazugságoknak.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Szombaton hivatalosan kezdetét vette a 2019-es önkormányzati választási kampány.
Sneider Tamás Facebook-bejegyzése.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus