A fideszes terrort nem tűrni, hanem legyőzni kell

2017-11-10 08:08

Az utóbbi hetek, elsősorban a művészvilágot érintő visszaélései után a sajtó a minap a hatvani városházán uralkodó fideszes terrorról és zaklatásokról számolt be, név szerint említve Szabó Zsolt államtitkárt és bizalmasát, Tóth Csabát, aki jelenleg is a Heves Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke. A híradások egy munkaügyi per során eskü alatt tett tanúvallomásokra, valamint első fokú, nem jogerős bírósági ítéletekre hivatkozva azt állítják, hogy az államtitkár bizalmasa, a jelenleg is közgyűlési alelnök a munkatársait becsmérlő szavakkal illette, amikor pedig egy kolléganője belépett a szobába, más férfikollégák előtt hangosan szexuális tartalmú utalásokat téve arra kérte, hogy forduljon meg. Súlyos állítások ezek, amelyek nem maradhatnak következmények nélkül. Elfogadhatatlan ugyanis az, hogy akik közszolgának jelentkezve a választók bizalmából végzik a munkájukat, azok a hatalmukkal visszaélve alázzák meg a beosztottjaikat. A kormány előszeretettel hangoztatott érve pedig - miszerint nem kell az ilyen esetekkel foglalkozni, lévén ezek privát viszonyok között történnek - rendkívül álságos és elfogadhatatlan.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és Dúró Dóra országgyűlési képviselő

Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését.
Az Állami Számvevőszék vezetője így szembesült a Jobbik kérdéseivel.

2017 december