Fokozott támogatást a családsegítőknek, kemény büntetést a gyermekbántalmazóknak!

2019-04-13 19:08

A bűncselekmények lehető legaljasabb, minden normális emberben megvetést kiváltó esete, ha azt egy védekezésre képtelen személy ellen követik el. Amennyiben egy alig pár hónapos csecsemő a felfoghatatlan bestialitás áldozata, akkor az elkövető joggal számíthat a társadalom teljes undorára. A közösség alapvető elvárása, hogy a gonosztevő büntetése a törvény adta lehető legsúlyosabb megtorlás legyen, és ne számíthasson semmiféle enyhítő körülményre. Legutóbb a Somogy megyei Ötvöskónyiban okozott életveszélyes sérüléseket – szilánkos törést, agyi traumát – egy öthónapos, alultáplált csecsemőnek saját apja. Ha nem léptek volna gyorsan és határozottan a családsegítő szolgálat bátor munkatársai, a kisbaba már halott lenne.

A Jobbik fokozott anyagi és erkölcsi megbecsülést, valamint megerősített törvényi védelmet követel a szociális szféra hétköznapi hősei számára! A nehezített terepen, sokszor fenyegetések közepette, megalázóan alacsony bérekért emberfeletti munkát végző szociális dolgozókat fokozott támogatás, elismerés kellene, hogy megillesse! A magyar gyerekeket és időseket, valamint minden kiszolgáltatott embertársunkat pedig nem csak a migránsoktól, hanem az emberi mivoltukból kivetkőzött, két lábon járó, itthoni fenevadaktól is meg kell védeni!

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke

2019 november