A főváros nem változik

2013-09-30 15:09

A fideszes városvezetés ugyan azokat az „agyament” ötleteket valósítja meg a fővárosban, melyeket a liberális kormány idején megálmodtak, és amiket a Jobbik határozottan elítél – jelentette ki Szilágyi György, a nemzeti párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A választások után a pestiek arra számítottak, hogy Budapest egyik legnagyobb problémáját, vagyis a forgalmi helyzetet az új városvezetés megoldja, ám ez nem így lett – mondta Szilágyi György. A képviselő szerint az elmúlt három év bebizonyította, hogy a Demszky-éra óta semmi nem változott, hiába a kétharmados felhatalmazás és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) létrehozása. A Jobbik szerint a szervezet és annak vezetője, Vitézy Dávid egyértelműen csődöt mondott, melyből le kell vonni a szükséges következtetéseket.

Szilágyi György kiemelte, hogy helytelen az a gyakorlat, miszerint az autós társadalmat egyfajta bűnösként kezelik. A képviselő szerint nem szabad az autósokat, a bicikliseket és a tömegközlekedést használókat egymás ellen uszítani, hiszen, mint fogalmazott, „az autósok sem kedvtelésből autóznak”, hanem sokszor a távolsági közlekedés állapota miatt ez az egyetlen lehetőségük.

A képviselő bírálta továbbá a nagykörúti villamos-zöldhullámot is, ugyanis álláspontja szerint nem megfelelő állapot az, hogy a 4-6-os villamos menetidejének 2 perccel való csökkentéséért az autósok folyamatosan dugókba kerüljenek, ezzel a környezetet is jobban károsítva. A Ferenciek terének átalakítását „Rogán homokozójának” nevezte, és érthetetlennek tartja azt is, hogy a nemzetközi trenddel ellenkezően a forgalmat miért nem a föld alá vezetik – így némileg felszabadítva az utakat-, hanem egyenesen az ellenkezőjét teszik. Leszögezte: a nemzeti párt elítéli az újabb és újabb autósokat érő sarcokat, így a dugódíjat is, kormányra kerülésük esetén pedig olyan igazságos rendszert építenének ki, mellyel minden fél elégedett lehetne.

alfahir.hu - jobbik.hu