Híreink

A főváros nem változik

2013-09-30 15:09
-A +A

A fideszes városvezetés ugyan azokat az „agyament” ötleteket valósítja meg a fővárosban, melyeket a liberális kormány idején megálmodtak, és amiket a Jobbik határozottan elítél – jelentette ki Szilágyi György, a nemzeti párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

A választások után a pestiek arra számítottak, hogy Budapest egyik legnagyobb problémáját, vagyis a forgalmi helyzetet az új városvezetés megoldja, ám ez nem így lett – mondta Szilágyi György. A képviselő szerint az elmúlt három év bebizonyította, hogy a Demszky-éra óta semmi nem változott, hiába a kétharmados felhatalmazás és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) létrehozása. A Jobbik szerint a szervezet és annak vezetője, Vitézy Dávid egyértelműen csődöt mondott, melyből le kell vonni a szükséges következtetéseket.

Szilágyi György kiemelte, hogy helytelen az a gyakorlat, miszerint az autós társadalmat egyfajta bűnösként kezelik. A képviselő szerint nem szabad az autósokat, a bicikliseket és a tömegközlekedést használókat egymás ellen uszítani, hiszen, mint fogalmazott, „az autósok sem kedvtelésből autóznak”, hanem sokszor a távolsági közlekedés állapota miatt ez az egyetlen lehetőségük.

A képviselő bírálta továbbá a nagykörúti villamos-zöldhullámot is, ugyanis álláspontja szerint nem megfelelő állapot az, hogy a 4-6-os villamos menetidejének 2 perccel való csökkentéséért az autósok folyamatosan dugókba kerüljenek, ezzel a környezetet is jobban károsítva. A Ferenciek terének átalakítását „Rogán homokozójának” nevezte, és érthetetlennek tartja azt is, hogy a nemzetközi trenddel ellenkezően a forgalmat miért nem a föld alá vezetik – így némileg felszabadítva az utakat-, hanem egyenesen az ellenkezőjét teszik. Leszögezte: a nemzeti párt elítéli az újabb és újabb autósokat érő sarcokat, így a dugódíjat is, kormányra kerülésük esetén pedig olyan igazságos rendszert építenének ki, mellyel minden fél elégedett lehetne.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus