Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre érdekében a Jobbik által benyújtott költségvetési módosító javaslatok

2016-05-20 11:00

A napokban zajlik a 2017. évi költségvetés vitája az Országgyűlésben. Makai Tibor a Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának jobbikos képviselője, Sneider Tamásnak az Országgyűlés alelnökének két, előkészített költségvetési módosító javaslatot juttatott el, amit alelnök úr kidolgozva be is nyújtott.

makai-sneider

Az előterjesztés a kerületi közérdeket nagyban szolgáló beruházásokat céloz meg:

Nevezetesen a XVIII. kerület Szemere-telepi P+R parkoló megépítését, ami lényegesen segítené a személyközlekedés vasútra terelését, így tehermentesítve a főváros közútjait és az embereknek biztonságosabb, olcsóbb utazási lehetőséget ajánlva.

A második nem kevésbé fontos ügy a Halmi erdő rehabilitációja, parkerdővé alakítása. A pesti oldal legnagyobb zöld területéről van szó, amit a jelenleginél sokkal jobban lehetne bevonni a közösség egészségének, tartalmasabb szabadidő eltöltésének szolgálatába. Természetesen, a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével.

Tudjuk, hogy a Jobbik javaslatait a kormánytöbbség le szokta söpörni az asztalról, de mégis kíváncsiak vagyunk, hogy most a Fidesz frakció és különösen annak XVIII. kerületi országgyűlési képviselője miként viszonyul e kifejezetten a közérdeket szolgáló javaslatunkhoz? A Fidesz országgyűlési képviselőinek javasoljuk, hogy vigyázó szemüket (és fülüket) a Köztársasági Elnök Úr minapi nyomatékos felszólítására vessék, amikor is kijelentette, hogy a környezet, a víz és klímavédelem területén vége a tudóskodásnak, a tetteknek kell következnie!

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.

2017 november