Híreink

Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre érdekében a Jobbik által benyújtott költségvetési módosító javaslatok

2016-05-20 11:00
-A +A

A napokban zajlik a 2017. évi költségvetés vitája az Országgyűlésben. Makai Tibor a Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának jobbikos képviselője, Sneider Tamásnak az Országgyűlés alelnökének két, előkészített költségvetési módosító javaslatot juttatott el, amit alelnök úr kidolgozva be is nyújtott.

makai-sneider

Az előterjesztés a kerületi közérdeket nagyban szolgáló beruházásokat céloz meg:

Nevezetesen a XVIII. kerület Szemere-telepi P+R parkoló megépítését, ami lényegesen segítené a személyközlekedés vasútra terelését, így tehermentesítve a főváros közútjait és az embereknek biztonságosabb, olcsóbb utazási lehetőséget ajánlva. 

A második nem kevésbé fontos ügy a Halmi erdő rehabilitációja, parkerdővé alakítása. A pesti oldal legnagyobb zöld területéről van szó, amit a jelenleginél sokkal jobban lehetne bevonni a közösség egészségének, tartalmasabb szabadidő eltöltésének szolgálatába. Természetesen, a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével.

Tudjuk, hogy a Jobbik javaslatait a kormánytöbbség le szokta söpörni az asztalról, de mégis kíváncsiak vagyunk, hogy most a Fidesz frakció és különösen annak XVIII. kerületi országgyűlési képviselője miként viszonyul e kifejezetten a közérdeket szolgáló javaslatunkhoz? A Fidesz országgyűlési képviselőinek javasoljuk, hogy vigyázó szemüket (és fülüket) a Köztársasági Elnök Úr minapi nyomatékos felszólítására vessék, amikor is kijelentette, hogy a környezet, a víz és klímavédelem területén vége a tudóskodásnak, a tetteknek kell következnie!

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

 

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember
 

Copyright (C) 2013 Jobbik Magyarországért Mozgalom