Függessze fel a Paks II beruházást a kormány!

2018-01-24 15:18

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy ne kezdjen kampány ízű látszat munkálatokba Paks II beruházás kapcsán. Szijjártó Péter külügyminiszter mai nyilatkozata arra enged következtetni, hogy a Fidesz kormány belpolitikai okokból már a választások előtt munkavégzést akar imitálni az új blokkok építési területén. Egy ilyen színű biztonsági kockázatot jelentő létesítmény, mint egy atomerőmű építésének előkészítése, nem lehet kampány tevékenység. A Fidesz a beruházás körüli átláthatatlan pénzügyi tranzakciókkal és az évtizedekre titkosított szerződésekkel rengeteget tett azért, hogy az atomenergia hazai megítélése mélypontra süllyedjen. Éppen ezért nyomatékosan felhívjuk a kormány figyelmét, hogy a választásokig hátralévő időszakban semmilyen döntést vagy intézkedést ne hozzon a beruházás kapcsán. Kormányra kerülve valamennyi szerződést felül fogunk vizsgálni, ahogy az eddig meghozott döntések és az elköltött milliárdok szükségességét is. Az indokolatlan titkosításokat fel fogjuk oldani, ès ennek fényében döntünk a beruházás további sorsáról.

Kepli Lajos, országgyűlési képviselő

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július